Vraag & Antwoord

Servers

W2k server en policies...

Anoniem
thor2002
4 antwoorden
 • Dit wordt me echt te veel. Ik zit al een jaar tegen een server aan te hikken die door STIC is geplaatst, maar waar de domain policies gewoonweg NIET doorgegeven worden aan clients. Ik heb simpelweg alles geprobeerd dat ik in boeken tegen kom, maar wellicht weet iemand van jullie hoe ik een policy van de server naar de clients krijg? TCP/IP draait goed, ik krijg op de clients enkel een melding van Userenv, gebeurtenis 1000 (gebrbuiker system) dat het systeem de gebruikersnaam of computernaam niet kan vaststellen (1722). Als ik bij MS kijk is dit een DNS fout, echter ik gebruik een DNS server van Kennisnet (daar kan ik dus weinig aan doen).
  kan ik nu op mijn eigen server dns draaien? lost dat dan het probleem op/
  of moet ik alle clients voorzien van een vast tcp/ip adres i.p.v. een dynamisch?
  Verder heb ik al geprobeerd de policies door te drukken met secedit, maar noppes… Hoe kan ik nou controleren of de boel wel goed werkt?

  Iemand een idee………..

  Thor2002
 • Als je active directory hebt draaien heb je als het goed is ook een DNS server draaien. Zonder lokale DNS geen active directory.

  De DNS-instellingen van de TCP/IP properties op zowel de server(s) als op alle werkstations moeten daarom ingesteld staan op het IP-adres van je domain controller. Deze forwardt de DNS-query's naar het Internet.
 • Hai Leo,

  wat jij dus zegt is:
  Mijn server heeft bv. TCP/IP adres 200.100.100.10.
  Kennisnet geeft op dat mijn DNS ingesteld moet staan op 500.400.100.10.
  (okee, het zijn onzin getallen)

  Dan zou ik dus bij mijn server op de kaart naar de router (dus naar buiten toe) bij DNS in moeten stellen 500.400.100.10, en
  op de kaart naar het lokale netwerk bij DNS 200.100.100.10.
  Bij de client machines zou ik bij DNS 200.100.100.10 moeten invullen.

  Heb ik je zo goed begrepen? Zou dat dan ook mijn policy problemen verhelpen? (Als je eens wist hoe dankbaar ik je dan zou zijn!)
  Thor.
 • Een Windows 2000 server met active direcory is een volwaardige DNS server die zelf ook recursive query's op het internet kan doen. Je moet op een server met A.D. [b:7adef317bc]altijd[/b:7adef317bc] de lokale DNS-server gebruiken.

  Op de werkstations kun je wel een externe DNS server gebruiken, maar dan krijg je inderdaad het probleem dat deze werkstations zichzelf niet kunnen registreren op de DNS-server voor het domein waar ze lid van zijn. Dat is de foutmelding die jij krijgt. Misschien is het een oplossing voor je policy probleem om dan de DNS van je server te gebruiken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.