Vraag & Antwoord

Servers

Exchange Server 5.5 en ntbackup

Anoniem
Sellis
2 antwoorden
 • Ons bedrijf heeft een Exchange Server (5.5). Iedere nacht draait er een backup mbv ntbackup en het commando:

  ntbackup backup DS \\SHNLUTBDC1 IS \\SHNLUTBDC1 /v /d "SHNLUTBDC1 Exchange online DS-IS backup" /b /hc:on /t normal /l "c:\logs\exchangeonlinebackup.log" /e
  (= online-backup)

  Daarna worden de exchange services gestopt en alle partities nog een keer gebackupt, inclusief de Directory en Information Store.
  (= off-line backup)

  Mijn vragen zijn:
  1. Hoe is het mogelijk om met ntbackup een mailbox terug te halen?
  2. Is het nodig om zowel een online-backup als off-line backup te maken?
  3. Kan mbv andere backup-software alle mailboxen gebackupt worden terwijl alle exchangeservices blijven draaien zodat users ook 's nachts kunnen blijven mailen?

  Alvast bedankt voor jullie hulp

  Mvg
  Emiel
 • NTbackup is maar heel beperkt in het backuppen en restoren van een Exchange-omgeving. Je hebt inderdaad niet echt de mogelijkheid om individuale mailboxes te selecteren en te backuppen terwijl de services blijven draaien.

  Uiteraard is er software die dat wel kan. De twee bekendste pakketten zijn ARCserve en BackupExec. De laatste raad ik aan vanwege een uitmuntende gebruiksvriendelijkheid. Voor deze pakketten zijn verschillende agents verkrijgbaar, waaronder een Exchange-agent. Zo'n agent zorgt ervoor dat de individuele mailboxes gebackupped kunnen worden terwijl de services blijven draaien. Je kan zelfs tot op het nivo van een enkel mailtje of agenda-item in een mailbox je selectie maken.

  Ik kan natuurlijk niet in je portemonnee kijken, maar hou er rekening mee dat dit professionele pakketten zijn en daar hangt dan natuurlijk ook een professioneel prijskaartje aan.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord