Vraag & Antwoord

Servers

Win2000 server en poledit

Anoniem
Sellis
5 antwoorden
 • Ik heb een Windows 2000 server met AD en 3 clients met win98
  Nu wil ik policies maken op de clients. Ik heb begrepen dat dit dan moet met Poledit van Win98.

  De policies zijn al gemaakt maar hoe kan ik er voor zorgen dat als de client inlogt op de Windows 2000 server dat de policies ook geactiveerd worden ?

  Wie kan mij hier mee helpen ?
 • Windows 9x computers zijn geen lid van een domein zoals Windows NT/2000/XP professional PC's dat zijn. Het gevolg is dan ook dat ze niet de group policy overnemen die je in Active Directory gemaakt hebt. Op deze computers zul je dus lokaal met poledit het een en ander dicht moeten zetten.
 • Maar waar moet je dan de .pol bestanden opslaan ?
  Dan moet je zeker 2 policies maken één voor beheerder en één voor de andere gebruikers of niet ?
  Hoe ziet de client dan welk bestand hij moet laden ?
 • Poledit gebruik je op de lokale Windows 9x machines en de policies worden daar in het register verwerkt. Je hoeft niet een aparte policy voor de administrator aan te maken, als je de PC in veilige modus opstart, voert de PC de policy ook niet door, dus kun je ook overal bij. Als je wat betere beveiliging wil hebben, zul je toch moeten upgraden naar Windows 2000.
 • Wanneer de win9x machines inloggen op het domein, kan je 1 centraal poledit bestand maken en die opslaan in de NETLOGON-directory van de W2K-server als Config.pol, dan zal dat bestand automatisch geladen worden als de gebruiker inlogt.

  Karst
  karst@users.sourceforge.net

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.