Vraag & Antwoord

Servers

Een kleine file server opzetten

Anoniem
teacher
8 antwoorden
 • Hallo allemaal,

  Omdat mijn ouders gescheiden zijn en we bij mijn vader en moeder allebei internet hebben, dacht ik een van mijn probleempjes op te kunnen lossen. ik ben het meeste bij mijn moeder dus heb ik daar mijn pc staan. we hebben internet gedeeld met een sitecom router en het is mogelijk om bepaalde aan vragen van buitenaf op een router door te linken naar een pc in het netwerk. om dat ik wel eens bestanden nodig
  heb als ik bij mijn vader ben die bij mijn moeder op de pc staan heb ik een probleem(pje) ik heb in de kast nog een oude pc staan (486 met freesco er op en een hddtje van 1 gb). Omdat je met kabel altijd het zelfde ip adres hebt (of niet?? :roll: ) wilde ik dat adres onthouden als ik naar mijn vader ga, dit intypen in internet explorer en dan met een wachtwoord beveiligd of zo inloggen op die oude pc die dan als file server ingesteld is en ik aan de bestanden kan die ik op de oude pc gezet heb.
  1. kan dit? en mag dit (we hebben @home als provider)
  2. als dit al kan waar mee moet ik dat dan doen (programma om op die oude pc te draaien, ik dacht aan iets gratis)
  3. en dan nog een vraagje dat verder niets met dit onderwerp te maken heeft. Zijn er programma's waarmee je de pc automatisch kan laten uitschakelen als een download van kazaa lite klaar is of na een bepaalde tijd? dat de pc niet de hele nacht aan hoeft te staan.
  alvast bedankt want dit zijn eigenlijk de enige dingen waar ik over struikel
  Twan
 • Ten eerste:
  Ik heb ook @home. In principe heb je geen vast ip-adres; @home heeft het recht op elk moment je ip te veranderen, maar dit zal niet vaak gebeuren. Je DNS-naam zal echter wel hetzelfde blijven en deze kun je dus ook gebruiken om in te loggen. Een voorbeeld van een @home DNS-naam is cc60385-a.emmen1.dr.home.nl (van een pc in Emmen, Drenthe). Dit kun je dus intypen ipv het ipadres (dan moet je je DNS-naam wel ff weten natuurlijk)

  Ten tweede:
  Ja je kunt een fileservertje maken (ik raad linux aan, maar je moet wel wat ervaring daarin hebben, of graag tutorials willen lezen). Je moet het in ieder geval niet met windows doen!

  Ten derde:
  Er zijn op internet zat programma's te vinden die je pc op een bepaalde tijd uitzetten, dus kijk gewoon ff goed op internet…
 • [quote:2e4b67b1e6="Inferno"]Je moet het in ieder geval niet met windows doen![/quote:2e4b67b1e6]Dit is net zoiets als zeggen: eet geen pannenkoeken! :roll:

  On-topic: misschien is een simpel ftp servertje wel voldoende…
 • Een FTP server? das wel een leuk idee, en hoe zet je een (kleine) niet-openbare fileserver op?
 • Yep een ftp-server zou ik ook doen.

  Waar wil je um op draaien? Linux, windows?

  Moet je router (op een van de twee plaatsen waar je ftp-server gaat staan) wel portforwarding van de ftp-poort 21 naar die pc kunnen instellen.
 • het maakt me niet egt uit waar ie op draait, als alles maar werkt. ik neem aan dat als alles werkt ik er nix meer aan hoef te veranderen. of ie nou op windows of linux draait, instellen moet je tog. ik wil gewoon een snelle goedkope ftp server. tips?
 • Luister… jij moet een keus maken…. ik ga niet voor 17268928 besturingssystemen een omschrijving maken hoe te portforwarden/ftp te draaien… :lol:
 • ik wil best een keus maken maar ik heb geen idee wat het makkelijkste is en wat voor pc je er voor nodig hebt. ik heb niet egt een voorkeur, doe maar waar je me het meeste mee kunt helpen…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.