Vraag & Antwoord

Servers

Server opkuisen

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Hallo,
  Misschien een domme vraag maar ik waag het toch maar.
  Onze server neemt geen backups mee aangezien de capaciteit van de tapes te klein is.(40gig)
  Dit is een enorm probleem.
  Ik heb daarom een modulo (cd-toren) met 80gig ruimte ter beschikking gekregen. Hiermee schakel ik het cd gebruiker/user uit. Enkel cd's van het werk dus.
  Maar hoe inventariseer ik de bestanden van de gebruikers daarin. Een archief aanleggen misschien??? Maar hoe??? Map per gebruiker is niet evident.
  Ikzelf vraag me af hoe ik aan zoiets kan beginnen. De meeste gebruikers hebben nogal wat *.doc bestanden op hun serverruimte staan.
  Of vraag ik gewoon aan de gebruikers (ongeveer 400) om zelf eens grote kuis te houden en bepaalde bestanden te verwijderen??? Oude doc bestanden, tmp bestanden ed.
  Er was zelfs een gebruiker die meer dan 1gig aan mp3's op de server deponeerde.
  Alle suggesties zijn welkom.
 • Waarom maak je niet wekelijks een normal backup verspreid over meerdere tapes en dagelijks een incremental backup????
 • En geef de gebruikers een quota, een maximum schijruimte gebruik dus. Als iedereen maar alles overal mag wegknikkeren krijg je inderdaad dit soort taferelen…
 • In feite is het gewoon een managementprobleem. Vraag budget aan voor een 110 GB DLT drive aan. Als ze daar niet aan willen stel je eenvoudig de keuze: of gebruikers een verbod opleggen voor het opslaan van .BMP, .AVI, .MP3, .MPG, .PSS etc. OF gewoon niet kunnen garanderen dat data te reproduceren is (d.m.v. een restore) i.g.v. een calamiteit.
  DEK JE IN ! Anders ben jij degene die aangesproken wordt als er iets fout gaat.
 • [quote:2c4537c3f3="Ruud de Wit"]In feite is het gewoon een managementprobleem. Vraag budget aan voor een 110 GB DLT drive aan. Als ze daar niet aan willen stel je eenvoudig de keuze: of gebruikers een verbod opleggen voor het opslaan van .BMP, .AVI, .MP3, .MPG, .PSS etc. OF gewoon niet kunnen garanderen dat data te reproduceren is (d.m.v. een restore) i.g.v. een calamiteit.
  DEK JE IN ! Anders ben jij degene die aangesproken wordt als er iets fout gaat.[/quote:2c4537c3f3]
  :wink: Bravo !!!! Zo is het, en je poot stijf houden. We moeten als systeembeheerders niet langer met ons laten sollen :wink:
 • Precies!!! Backuppen is nr. 1!!! De systeembeheerder krijgt toch altijd de schuld… dus backuppen, backuppen, backuppen, backuppen, backuppen, backuppen en backuppen!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.