Vraag & Antwoord

Servers

Proxy Server Omzeilen

Anoniem
None
14 antwoorden
 • Is het mogelijk om de proxyserver van een bedrijf/school te omzeilen.
  we hebben om school een proxyserver die het downloaden van .exe bestanden niet toestaat en een gefilterd internet geeft dit is nog al balen.

  Nu hebben wij als ICT klas al netwerk opgezet, en zouden nu graag kunnen internetten (geen filter) en kunnen downloaden. We hebben al IP adressen van bijvoorbeeld de FireWall en de Proxyserver. Maar we willen dus om die Proxy en firewall heen.

  Is dit mogelijk? We zouden dit graag zonder allerlei hacktoolz willen doen omdat we anders van school worden gegooid en dat is minder.
  We kunnen natuurlijk een docent-account hakken en daar een proxyserver op installeren; maar dan is het probleem dat dat account aanwezig moet zijn om te kunnen i-netten…

  En zoals vermeld we willen niet hakken…

  Grtz Sk.
 • Waarom vraag je dit niet aan je systeembeheerder?
 • [quote:53eda6760e="Leo S"]Waarom vraag je dit niet aan je systeembeheerder?[/quote:53eda6760e]

  Lijkt me dat de systeembeheerder juist in opdracht van de school het spul heeft dichttimmert. Ik denk niet dat ie het dan op aanvraag van studenten ineens weer open gooit.
 • [quote:4e4792bca8]Nu hebben wij als ICT klas al netwerk opgezet, en zouden nu graag kunnen internetten (geen filter) en kunnen downloaden. [/quote:4e4792bca8]

  Lol een ict klas die niet kan internetten en/of downloaden :lol:
  Kan het nog gekker ???? :lol: :lol:
 • heel makkelijk, goede maatjes worden met de systeembeheerder en de ict manager (zo heet dat tegenwoordig) of gaan klagen omdat je voor informatica het Internet nodig hebt maar je kunt niets downloaden.
 • [quote:764829150d="Leo S"]Waarom vraag je dit niet aan je systeembeheerder?[/quote:764829150d]

  Wij als toekomstige systeem/applicaties/server etc. beheerders zouden dit graag zelf willen kunnen. Het gaat om het kunnen; niet om de mogelijk heden…

  trouwens, we kunnen wel internet via het schoolnetwerk (HCA-EDU) maar willen graag met ons eigen netwerk op het inet kunnen (Freax.lan)
  en dit is geen LOL…

  De sysbeheerder wil ut toch niet…

  Grtz. Sk
 • Als je een front-end proxy hebt in je netwerk, zul je er toch doorheen moeten. Dan zit er namelijk niks anders op.

  Welke proxy-software gebruikt je school? Misschien dat er op internet toch wel wat tooltjes te downloaden zijn.

  Wat is trouwens de reden dat je geen .exe kan downloaden?
 • De meest logische configuratie is dat alleen de proxyserver via DNS en http naar buiten mag, je kan proberen de proxyserver onderuit te gooien en vervolgens aan je eigen pc het ipadres van de proxyserver toewijzen. :lol:
 • Je internet opties geven aan of je via een proxy het internet op gaat.
  Je zal dat eerst uit moeten zetten. Wellicht dat via een policy deze mogelijkheid uit is gezet. Je kunt het in de registry uitzetten, maar dat zal dan ook wel uitgezet zijn d.m.v. een policy.
  HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Currentversion\Internet Settings
  bevat de keys 'proxyenable' en 'proxyserver'. Deze geven aan of, en welke proxyserver je gebruikt.
  Verder kan het zijn dat de proxyserver tevens gateway (router) is.
  Als deze machine met een tweede netwerkkaart op het internet aangesloten is, kan je NIET op het internet komen (mits deze machine ook kan routeren). Als het IP nummer van de firewall in hetzelfde subnet zit als de proxy, heeft de laatste geen 'dubbele' nic.
  De firewall kan je alleen fysiek omzeilen. Dat betekend dat je in de ruimte waar de firewall staat een aansluiting op het internet moet realiseren naar de ruimte waar de PC's staan. Aangezien de school waarschijnlijk voorzien zal zijn van 1 IP nummer, kun je dit denk ik ook vergeten.
  Het kan zijn dat de firewall zodanig ingesteld is dat een bepaalde reeks IP nummers van het schoolnetwerk direkt op internet kan (waaronder de proxy). Je kunt proberen om een IP nummer op de PC in te stellen die 1 nummer verschilt van de proxy, met als gateway het IP nummer van de firewall. Als er in de firewall gebruik is gemaakt van een 'masker', b.v. IP nummers 1-15 kunnen internet op, heb je de proxy EN de firewall beveiliging omzeilt.
  Als dat ook niet werkt is er nog een mogelijkheid, maar dat houdt in dat je m.b.v. 'flooding' de proxy's NIC dichtzet en vervolgens m.b.v. 'spoofing' het IP nummer overneemt van de proxy. Het gevolg is echter dat de rest van de toko geen internet meer heeft.
  Als het lukt, wees dan wel een vent, en breng de systeembeheerder op de hoogte van het 'lek'.
 • [quote:9c593c9980="Ruud de Wit"]
  Als het lukt, wees dan wel een vent, en breng de systeembeheerder op de hoogte van het 'lek'.[/quote:9c593c9980]
  Waarom?? We kunnen toch gewoon Ruud de Wit de schuld geven hahahaha :lol: :lol:
 • zeker nog nooit van tunnels gehoord, installeren configureren, downloaden :lol:
 • [quote:8ec1042569="mispunt"]zeker nog nooit van tunnels gehoord, installeren configureren, downloaden :lol:[/quote:8ec1042569]
  Nou, daar ben ik heel benieuwd naar, hoe je een proxyserver wilt omzeilen met een tunnel (neem aan dat je een vpn-tunnel bedoelt.)
 • Lijkt me inderdaad een leuke: vragen aan iedere site of ze even een tunnel voor je willen opzetten :D
 • [quote:01a47474af]De sysbeheerder wil ut toch niet… [/quote:01a47474af]

  Vind je het gek :) ik zou ook niemand op een netwerk willen die nog maar amper iets van netwerken afweet en allerlei enge .exe hakker files binnenhaalt en die nog niet eens weet hoe je een http tunnel op moet zetten. Ben je weer uren bezig om al die .exe .vbs virussen te verwijderen.

  Omdat jullie zo nodig systeembeheerder willen worden heb ik voor jullie speciaal een verhaal uitgezocht van de BOFH ;) daar kunnen jullie tenminste iets van leren.

  http://members.iinet.net.au/~bofh/bofh/bofh2.html

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.