Vraag & Antwoord

Servers

windows of linux?

Anoniem
my009054
3 antwoorden
  • Ik ben bezig met een opdracht voor mijn studie en moet met andere studiegenoten een bedrijfje opstarten. Nu ontwikkelen wij dus website's en nou is mijn vraag waaronder je nu beter kunt ontwikkelen? Windows of Linux? Ik hoor veel verschillende verhalen en het komt er op neer dat veel mensen Linux prefereren vanwege de kosten. Maar er zijn vast nog meer voordelen en nadelen. Wat zijn voordelen/nadelen van windows t.o.v. Linux?

    We ontwikkelen nu website's in een Linux-omgeving i.c.m. een apache,php,mysql server en willen onze programmeeractiviteiten uitbreiden met de ASP-taal omdat klanten hiernaar vragen, kunnen we ook gewoon ASP-scripts draaien onder een linux-omgeving zonder dat het verschilt qua output met een windows-omgeving. Ik weet dat het mogelijk is, maar wat is verstandiger : asp programmeren in een win omgeving of in een linux omgeving?

    Ik vraag dit omdat ik de bedrijfskundige kant van het bedrijf regel en niet verantwoordelijk ben voor het programmeren, het ontwikkelen zelf. Ik onderhoud contacten en regel de administratieve kant. Maar ik heb deze informatie nodig voor mijn verslag.

    Alvast bedankt!
  • Het ontgaat mij _totaal_ wat dit met webdesign te maken heeft, dus ik verplaats de topic naar het servers forum.
  • Wat is verstandiger? Kna ik niet 1-2-3 antwoord op geven…. zul je zelf ook wel weten…. lees eens een goed boek!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.