Vraag & Antwoord

Servers

server bouwen

Anoniem
jwheimans
11 antwoorden
 • Ik heb een oude computer , hier zoe ik graag een server van maken,
  wat heb ik nodig (hardware) en wat is het beste besturingssysteem.

  Wie kan mij helpen mijn eerste server te bouwen.

  groetjes spoort
 • vertel eerst eens of je een FTP server wilt bouwen–>
  www.download.com en zoek op GuildFTP
  of een web-server????
 • de bedoeling is : om van deze server een website te laten draaien.
  en om eventueel films en mp3 op te zetten.
 • move to servers…

  wil je een snelle, simpele webserver, ga dan eens naar: www.analogx.com en download simpleserver:WWW.

  t.
 • Ik gebruik KeyFocus als WebServer, deze is heel simpel in gebruik via een webinterface. Als je het goed doet kan hij ook nog php ondersteunen. Op mijn WinXp computer draaid nu een phpBB forum, maar ik kan het in ME nog niet aan de praat krijgen…

  Grtz. Sk.
 • Ik heb dat programmaatje simpleserver gedownload en geinstalleerd. Er even een testHTML'etj bijgemaakt en bij mij zelf werkt ie prima. Echter als andere mensen naar mijn site willen dan kan dat niet. Dus het werkt niet.

  Weet iemand wat ik ertegen kan doen? Ik heb zelfs mijn firewall tijdelijk uitgezet. er wordt vaak gezegd dat je de poort 80 open moet zetten, maar is dat nodig en zoja, hoe moet dat??

  Nick
 • Je IP nummer vershilt voor jezelf gebruik je een andere dan degene die op jouw site willen komen deze fout maakte ik ook. Probeer dus achter het juiste IP nummer te komen via een website waar je bijvoorbeeld de gegevens kan zien van alle bezoekers daar vind je vaak ook jouw IP nummer op terug.

  Of ga ff naar mijn site 5maal dan kan ik je hem vertellen moet je wel zeggen hoe je server heet.
  Voeg me anders ff toe aan msn indien je die hebt

  Webmaster Allcheats
 • Dit lijkt mij ook wel wat maar kan ik dit op een p1 100Mhz draaien met 64mb ram en 7Gb harddisk. Ik heb er nu win 95 opstaan kan dit daar op of moet ik Linux instaleren (ik heb dat nog nooi op een Systeem gedraait) Wat moet ik doen en kan het eigenlijk hier wel op?
  Alvast bedankt.
 • ja dat systeem is wel goed… misschien dat je van die 64mb 128mb moet maken….

  Het is trouwens wel te hopen dat je een beetje snelle verbinding heb, anders is het niet erg aantrekkelijk om een webserver te maken met daar ook nog een films en mp3's op.
 • Ik heb een oude Pentium 90 met 64MB ram en een 2,1GB harde schijf. Deze draait onder Linux. Het is een Web-,FTP-,MySQLserver met ondersteuning voor PHP. Het enige wat ik heb gedaan is de SME-server distributie gedownload (van http://www.e-smith.org of van http://www.linuxiso.org), deze op CD gebrand en geïnstalleerd. De installatie is echt heel eenvoudig, en na installatie is de server vanuit een webbrowser te beheren. Voor mensen die met een server aan de gang willen gaan kan ik deze distributie aanbevelen!! Erg leuk om mee te spelen.
 • je moet inderdaad poort 80 doorlinken naar het ip-adres van je server-pc, anders werkt het niet. Als je ook FTP wilt gebruiken (blijkbaar dus wel, met je mp3's en films), zul je ook poort 20 en 21 moeten doormappen. Voor Kazaa e.d. gelden weer andere poorten. Zie ook GoT: Poortmapfaq

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.