Vraag & Antwoord

Servers

legale server met eigen ip nummer thuis?

Anoniem
LibraOne
10 antwoorden
 • Wat ik me al een tijdje afvraag is of de mogelijkheid bestaat om als particulier, thuis een eigen server te draaien die bereikbaar is onder een eigen persoonlijk ip nummer. Het spreekt voor zich dat dit legaal moet gebeuren en ik wil er ook voor betalen.
 • Tuurlijk, als jij een vaste lijn met vast ipadres hebt, kan je middels je provider een domeinnamen registreren en op laten nemen in hun DNS. Je dient dan natuurlijk wel een zakelijk account te nemen (COLT/NovaXess/Demon/Euronet/Versatel) om er maar een paar te noemen :-)
 • Oeps, las je post nogmaals, je wil hem gewoon bereiken op ipniveau. Dan hoef je natuurlijk geen domein te registreren en/of op te nemen in DNS. Sommige providers leveren vaste ipadressen zelfs op particuliere accounts, maar om er een te vinden die toestaat dat je een server opzet zal moeilijk worden, je zal moeten kijken in de zakelijke markt…..
 • [quote:24e91218e1="Venzent"], je zal moeten kijken in de zakelijke markt…..[/quote:24e91218e1]

  Heb je daar dan adressen van, weet je ongeveer wat dit kost en is een inschrijving bij de kamer van koophandel voldoende?
 • Volgens mij hoef je geen KvK te hebben, ze zitten in de zakelijke markt door de produkten die ze bieden en de prijzen ervoor, deze zijn over het algemeen niet interesant voor particulieren. Ik weet dat Versatel een 512/512 sdsl levert voor ongeveer € 140,-. vraag anders even na bij de door mij eerder genoemde providers.
 • XS4All biedt alle mogelijkheden om een eigen server te draaien op een ADSL-aansluiting. Je krijgt een vast IP-adres, een subdomeinnaam, batched-SMTP en ga zo nog maar een tijdje door. Dit alles binnen het abonnementsgeld van elke ADSL-aansluiting. Ook voor consumenten.
 • Maar de vraag is of je daar commerciele websites op mag draaien, dat zal je moeten nagaan in de algemene voorwaarden…
 • Misschien is het wel helemaal niet aan de orde om een commerciele website te draaien… Joostjep wou een eigen server draaien met een vast IP-adres, daar is nog niks commercieels aan.

  Op een ADSL-aansluiting bij XS4All is de fair-use policy van kracht. Dit is uiteraard een heel ruim begrip wat eigenlijk inhoudt dat je niet extreem veel data-verkeer moet genereren. De gemiddelde thuisgebruiker met eigen server voldoet wel aan die eis.
 • [quote:e360fcf62e="Leo S"]Misschien is het wel helemaal niet aan de orde om een commerciele website te draaien… Joostjep wou een eigen server draaien met een vast IP-adres, daar is nog niks commercieels aan.
  [/quote:e360fcf62e]

  Jawel hoor de server zou gedeeltelijk commercieel moeten draaien.
  Om mijn eigen website betaalbaar te houden heb ik naar een sponsor gezocht. Deze sponsor betaald mijn server zolang ik een gedeelte van zijn foto's op mijn server stal. Let wel: ik verdien er zelf niks aan.
  Momenteel heb ik een gesponsorde onbeperkte server voor 300 dollar per jaar. Probleem is gewoon dat deze server regelmatig down gaat. En dat gebeurt dan meestal op momenten dat het nu juist niet moet. Vandaar dat ik naar een beter alternatief zoek.
 • Waarom stap je dan niet naar een normaal (goedkoop) hostingbedrijf? Als je bijvoorbeeld je site op een ADSL lijn wilt laten draaien heb je veel te weinig capaciteit qua bandbreedte.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.