Vraag & Antwoord

Servers

Exchange Server, Proxy server, RAS en SDSL verbinding 1M/1M

Anoniem
Leo S
3 antwoorden
 • Momenteel hebben we een BDC NT4 server PII-233 met 256Mb waarop Exchange 5.5 met een Proxy draait en die als RAS inbelmachine gebruikt wordt. Er zijn circa 10 users gelijktijdig actief in Exchange.

  In de machine twee netwerkkaarten waarvan er 1 aan het LAN zit verbonden en de andere aan een ISDN Router die via 2xISDN naar onze ISP belt.

  Het wordt nu tijd voor een SDSL verbinding, dus de ISDN router gaat eruit en er komt een SDLS 1M/1M op die ook gebruikt gaat worden voor een VPN connectie met ons moederbedrijf, dus meer verkeer. De vraag is nu of de server veel zwaarder belast gaat worden, dus is die rijp voor vervanging.

  Als iemand maar ook enige tips, ervaringan kan gegeven graag.

  Bedankt Dick
 • Is wat aan de krappe kant. Als het om W2k server zou gaan is 256 intern te weinig. Zeker als je dan W200 server; exchange 2000 en ISA gaat draaien op 1 machine. Wellicht een idee om een dedicated mailserver te nemen? Wij hebben zelf div. servers draaien zowel onder NT4 als 2000. De machines met NT4 en Exchange 5.5 draaien op een IBM E-server (PIII) met 256 en dat houdt niet over. Die met 2000 draaien met Exchange 2000 ook op E-servers met 512 en dat gaat redelijk. Op één machine ook ISA 2000 en dan is 512 ook krapjes.

  Suc6 met je keuze
  RS
 • Nou het gaat waarschijnlijk een Compaq Proliant Xeon 2,4GHz worden met 512Mb RAM en 3x36GB Raid 5

  Echter nu nog steeds de vraag, over gaan op W2K en Exchange 2000?? Wat voor voordelen kan dat ons bieden? Ik zie ze niet direct behalve het feit dat ik weer W2K licenties en CAL moet gaan kopen en dat kost ook weer veel. De NT4 hebben we pas 2 jaar.

  Wat heeft voor jou de doorslag gegeven om ook W2K servers te nemen of waren die gewoon nieuw en had je toch licenties nodig?

  Stomme vraag maar wat is een dedicates mailserver? Wat bedoel je precies daarmee?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.