Vraag & Antwoord

Servers

Eicon ISDN kart in w2k-server

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Een vraagje: In een server die ons vorig jaar is geleverd zit ('ontdek ik nu pas') een ISDN kaart. Op zich een goed idee; de leverancier vond het destijds wel handig en had het idee dat hij op die manier op afstand de server zou kunnen gaan beheren. Helaas hebben ze enkel de kaart in de server geprikt en de software in een grote kartonnen doos gegooid. De doos werd bij ons op een plank gezet en stond daar tot gister stof te vangen. Ik wilde wel eens kijken of RRAS mogelijk was en ontdekte: 1. dat we al een ISDN kaart in de server hadden zitten. 2. dat die flippo's de kaart niet aan de praat hebben gekregen: in het hardware profile staat een onbekend PCI-apparaat. 3. ze dit apparaat dus maar uitgeschakeld hebben (hoezo service?)
  Vraag 1: de handleiding rept over een ISDN Eicon Diva 2.01 S/T (PCI). Nu zegt Eicon op hun site echter dat dit type kaart NIET aanbevolen is voor servers…Heeft er iemand ervaring met een Eicon Diva in een server?
  Vraag 2: volgens de handleiding 'herkent' Windows 2000 de kaart automatisch (de rest kennen we van de oh zo optimistische handleidingen zoals geleverd bij Windows 2000 pro etc…) maar bij het PCI-apparaat staat dus fijn dat het apparaat niet herkend wordt… Komt dit dooradt ik Windows 2000 Server op mijn server draai :wink:
  Als ik nu dat apparaat wil installeren, hoe groot is dan het risico dat de hele server onderuit klapt? Dezelfde leverancier heeft afgelopen jaar (!!) geprobeert om group policies aan de gang te krijgen en uiteindelijk maar een aantal uitdraaien van internet bij me achtergelaten met de opmerking ' zo moet het eigenlijk wel werken'. Bleek dat ze een aantal DNS instellingen niet juist hadden staan…

  Thor2002
 • Ik weet dat er in een van de servers op onze scholen een Eicon Diva zit. Dat deze vreselijk stabiel zijn en verschrikkelijk duur. Zal eens gaan informeren daar over het hoe en wat. Het gaat dan ook om een win2000 server.
  Onze leverancier raadde ons deze aan, maar momenteel werken we veel met Fritz aangezien deze een stuk betaalbaarder zijn. Het is dus bij 1 Eicon Diva gebleven.
 • tja, wat vind je duur. 8)
  ik heb even de oorspronkelijke factuur bekeken: fl129,- voor een kaart die niet door W2k wordt herkend vind ik wel aan de prijs, maar als'ie eenmaal draait en goed zou werken is het niet echt slecht. Nou nog an de praat krijgen. Overigens staat er op de site van Eicon dat er voor servers een vrijwel identieke Pro kaart is gemaakt. Ik denk dat jullie die gebruiken t.o.v. een standaard Diva kaart…
  Lang leve onze (voormalig) leverancier. Onderwijsland, als je wilt weten wie deze in het onderwijs zeer actieve leverancier is, mail me.

  Thor2002
 • Nee, ik heb het over een Eicon Diva van ruim FL. 1200,- !!en ben wel nieuwsgierig naar die leverancier.
 • Ook ik ben wel nieuwsgierig naar die leverancier.

  Bij een klant van ons zit een Eicon DIVA Server BRI-2M in een Windows 2000 server. Deze werkt perfect, nooit problemen mee gehad. Welke service pack is er op jullie server geinstalleerd? Misschien dat een nieuw SP wonderen doet…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.