Vraag & Antwoord

Servers

DHCP server

Anoniem
Armitage
4 antwoorden
 • Hoi,

  Ik heb hier een test LAN waar leerlingen gewoon mee mogen stoeien. Er loopt een DHCP-server (WK2S). Het probleem is nu dat als een leerling per ongeluk zelf een DHCP live brengt, dat de eerste (echte) DHCP-server stopt en ook niet meer op komt als de DHCP van de leerling offline gaat.
  Kan iemand mij vertellen hoe ik er voor kan zorgen dat de clients in het netwerk een tweede DHCP negeren. Of is het mogelijk om de eerste DHCP zo in te stellen dat de tweede DHCP de DHCP-service niet kan overnemen in het LAN?

  Groeten,
  Armitage
 • Het dhcp protocol werkt op basis van een broadcast mechanisme. Dit houdt in dat de clients zelf niet vast kunnen stellen wat voor hen de juiste dhcp server is.
 • With Windows 2000, the DHCP server will query the active directory to find out if the particular server has been authorized. If not, the service just fails to start.

  dus ervoor zorgen dat verder geen enkele PC toesteming heeft een DHCP server te worden.

  voor verder info:
  http://www.kapoho.com/articles/Art01.htm#DHCPInWin2k
 • [quote:2023f9f299="HBM"]With Windows 2000, the DHCP server will query the active directory to find out if the particular server has been authorized. If not, the service just fails to start.

  dus ervoor zorgen dat verder geen enkele PC toesteming heeft een DHCP server te worden.

  voor verder info:
  http://www.kapoho.com/articles/Art01.htm#DHCPInWin2k[/quote:2023f9f299]

  En wat nou als een netwerk geen Active Directory heeft? Dan nog moet een DHCP-server IP-adressen uit kunnen delen. Heeft dat test-netwerkje wel een Domain Controller?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.