Vraag & Antwoord

Servers

lokaal aanmelden verbieden, wel domein

Anoniem
None
16 antwoorden
 • Config: W2kserver
  ws: xp pro en w98se

  Hoe kan ik voorkomen dat users zich lokaal kunnen aanmelden op een xp ws ??

  als ik dat via local policy (op het WS) regel, kunnen zij zich helemaal niet meer aanmelden….

  dus wel domein, niet local….

  Weet iemand hoe ??
 • Dat staat standaard al zo. Zolang ze geen lokale account hebben kunnen ze ook niet lokaal inloggen. Maar dus wel met de domein account.
 • Dat klopt, maar hij maakt wel een lokaal profiel aan.

  dus niet "piet.domein" maar gewoon "piet"
 • Klopt anders kan hij niet inloggen. Hij kopieerd altijd het profiel naar de computer waar op ingelogd gaat worden. Dit heeft als voordeel dat als er op een gegeven moment geen domeincontroler beschikbaar is hij toch in kan loggen met het profile dat nog op schijf staat. Het is geloof ik wel mogelijk om het profiel te laten verwijderen als de gebruikeruitlogd.
 • Hierdoor is de gebruiker dus zijn instellingen kwijt. Als je met roaming profiles werkt, worden de profielen opgeslagen op het netwerk.
 • Dan heb je het niet goed ingesteld want bij roaming profiles haalt hij bij het aanmelden het profiel op van de server en bij het afmelden zet hij de instellingen weer op de server.
 • [quote:b587825219="bosjvd"]Dan heb je het niet goed ingesteld want bij roaming profiles haalt hij bij het aanmelden het profiel op van de server en bij het afmelden zet hij de instellingen weer op de server.[/quote:b587825219]
  Dat is toch precies wat ik zei?
 • Volgens mij begrijpen we elkaar niet helemaal.

  Een gebruiker logt in.
  de computer haalt het profiel op van de server en kopieerd dit naar de lokale schijf.
  Dan logt hij de gebruiker in met het net gekopieerde profiel.
  gebruiker werkt blablablabla
  Gebruiker meldt zich af.
  Wijzigingen worden opgeslagen in het profiel op de lokale schijf.
  Daarna wordt dit profiel weer gekopieerd naar de server zodat deze geupdate is.

  Krijgt de gebruiker geen foutmelding ofzo ? Heeft hij wel schrijf rechten op de server waar zijn profiel staat.
 • Vraagje, er staat dat het acount gekopieert word naar de lokale hard disk…
  Wat gebeurt er als ut acount 500 mb is..??
  duurt dan toch 10 min voordat ie gekopieert is..
  me XP acount is na.. 2 maanden gebruiken altijd rond de 500 a 600 mb
 • [quote:8ca385ab40="bosjvd"]Volgens mij begrijpen we elkaar niet helemaal.

  Een gebruiker logt in.
  de computer haalt het profiel op van de server en kopieerd dit naar de lokale schijf.
  Dan logt hij de gebruiker in met het net gekopieerde profiel.
  gebruiker werkt blablablabla
  Gebruiker meldt zich af.
  Wijzigingen worden opgeslagen in het profiel op de lokale schijf.
  Daarna wordt dit profiel weer gekopieerd naar de server zodat deze geupdate is.

  Krijgt de gebruiker geen foutmelding ofzo ? Heeft hij wel schrijf rechten op de server waar zijn profiel staat.[/quote:8ca385ab40]

  Als je roaming profiles gebruikt moet je een share aanmaken waar de profielen worden opgeslagen. Op deze share stel je de rechten uiteraard zodanig in dat alleen de betreffende gebruiker in zijn eigen profiel kan komen en daar ook schrijfrechten heeft. Uiteraard moet ook de administrator en eventuele backup-serviceaccounts toegang hebben tot deze directory.

  Standaard is het zo dat het profiel op de lokale PC blijft staan. Je kunt ergens in Group Policy wel aangeven dat het profiel verwijderd moet worden.
 • [quote:b54fb7477b="Chatmaster"]Vraagje, er staat dat het acount gekopieert word naar de lokale hard disk…
  Wat gebeurt er als ut acount 500 mb is..??
  duurt dan toch 10 min voordat ie gekopieert is..
  me XP acount is na.. 2 maanden gebruiken altijd rond de 500 a 600 mb[/quote:b54fb7477b]lopt als een bus. Standaard kopieert hij heel het profiel. Daarom heb ik bij ons de mijn documenten map buiten het profiel gezet en via group policy de link naar de mijn documenten aan laten passen naar de server. Dus dan wijzigen ze documenten direct op de server. Bovendien hebben wij Exchange draaien dus dat valt de mail ook buiten het profiel. Scheelt al snel weer een paar honderd MB.
 • [quote:3bd0489194="bosjvd"][quote:3bd0489194="Chatmaster"]Vraagje, er staat dat het acount gekopieert word naar de lokale hard disk…
  Wat gebeurt er als ut acount 500 mb is..??
  duurt dan toch 10 min voordat ie gekopieert is..
  me XP acount is na.. 2 maanden gebruiken altijd rond de 500 a 600 mb[/quote:3bd0489194]lopt als een bus. Standaard kopieert hij heel het profiel. Daarom heb ik bij ons de mijn documenten map buiten het profiel gezet en via group policy de link naar de mijn documenten aan laten passen naar de server. Dus dan wijzigen ze documenten direct op de server. Bovendien hebben wij Exchange draaien dus dat valt de mail ook buiten het profiel. Scheelt al snel weer een paar honderd MB.[/quote:3bd0489194]

  mail van paar honderd mb ??? hoeveel mail jij :P
 • Ik niet zoveel maar de gebruikers bij ons wel veel. Ik heb de mailboxen moeten beperken omdat ze anders gewoon alle mail er in laten staan. Sommige hadden mailboxen van over de 400 MB. Vooral met veel bijlagen zoals excel sheets gaat het best hard hoor.
 • :O owke… dan weet ik dat.. maar hier mailen we niet zoveel dus das wel weer een handigheidje erbij :)
 • Kan je mail alleen maar door een user op een willekeurige pc laten ophalen als je exchange hebt draaien of met roaming prof werkt ???

  of is er nog een andere oplossing (zonder workgroupmail, internet anywhere etc.)
 • Gebruikers kunnen bij ons op elk werk station inloggen. Dan krijgen ze hun profiel van de server (Roaming profiles). En starten ze outlook op. Als je exchange met IMAP gebruikt, zoals wij hier, Haalt de gebruiker geen mail op. Mail blijft op de server staan. Outlook is dan eigenlijk een Thin Client. Daarom kunnen ze ook op meerdere werkstations tegelijk inloggen en outlook opstarten. Als dan in de ene een bericht als geleze markeerd gebeurt dat ook op de andere. En je hebt geen mail in het profiel staan wat ook weer scheelt met het inloggen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.