Vraag & Antwoord

Servers

handleiding server inrichten

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Ik wil graag een server inrichten (liefst onder w98) waar ik een 8 tal computers op kan aansluiten die ook internet (adsl) delen.
  Waar zou ik een een goed stappenplan of handleiding kunnen vinden om dit voor elkaar te krijgen. (een goede site of een goed boek)
 • Als je windows 98 gebruikt heb je eigenlijk geen server, maar praat je over een werkgroep. Alle pc's zijn gelijk aan elkaar. Als je een domeincontroller wilt gebruiken moet je ook server-software, bijv. win2000 server gebruiken.
  Suc6
 • Er wordt toch niet gesproken over werkgroep, domein of wat dan ook? Windows 98 kan ook prima dienst doen als server, maar het ligt er maar net aan wat de rollen van die server moeten zijn…
 • Ik versta onder een server nog altijd een pc die meer kan dan alleen mappen/schijven delen. Ik denk dan aan machtigingen, gebruikers, DHCP, evt. AD, etc
  Maar dat is misschien mijn fout. Natuurlijk kun je ook heel leuke dingen doen met windows98.
 • Ik raad je die keuze echt af. Windows 98 is zo lek als een mandje. Als je internet wil delen zonder van een progje gebruik te maken, dan ben je dus aangewezen op de functie van win98. Die dondert vervolgens een zooi protocollen in je netwerklijst waar je niet vrolijk van wordt.

  Xp is het makkelijkste voor je als je daar niet zoveel ervaring mee hebt. 1 vinkje en je hele netwerk heeft internet toegang. Wil je echt 98 gebruiken installeer dan een goeie firewall, scheelt je een hoop ellende.

  Er zijn genoeg programma`s die internet delen mogelijk maken, vaak ook met een firewall ingebouwt.

  http://www.diskidee.nl/internet/cursussen/index.htms/1436

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.