Vraag & Antwoord

Servers

Achtergrond + roaming profiles

Anoniem
Sellis
5 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb een windows 2000 server draaien. Aan deze server hangen een aantal clients, deze draaien op windows XP en Windows 2000. Ik laat mijn gebruikers inloggen via roaming profiles.

  Nu zit ik met een klein probleempje:
  Alle instellingen worden keurig netjes overgezet naar de server, als er een gebruiker aflogt, behalve de bereaubladachtergrond. Als ik dan op een andere computer aanlog is de achtergrond weer weg. :-?

  Is er iemand die weet hoe ik dit probleempje moet oplossen.

  M.v.g.

  Patrick
 • ik neem even het volgende aan. Je hebt voor de gebruikers een profieltje aangemaakt en een roaming profile dat naar een map op de server verwijst. M.a.w. als iemand op een willekeurige machine inlogt, krijgt hij/zij altijd zijn buraeublad te zien. ALs je dus bij users/computers kijkt bij Profile zie je een verwijzing naar een gedeelde map op de server.
  Wat je echter wilt doen is de boel vasttimmeren. Dit doe je door als de gebruiker zijn uiteindelijke bureaublad heeft ingericht (leuk plaatje etc.) laat je hem/haar afsluiten. Nu open je op de server de map waarin het profiel van die persoon staat. Zoek dan in deze map het bestand ntuser.dat en verander de naam naar ntuser.man .Het is overigens een verborgen bestand…
  Nu is het bureaublad vastgezet. Mocht het nu voorkoemn dat iemand toch een ander achtergrondje krijgt, kan het zijn dat zijn profiel lokaal is opgeslagen op de lokale machine. OPlossing: inloggen als administrator, lokale profiel wissen. Als je de boel dan nog verder wilt dichttimmeren verander je in de groep policies nog even dat de groep niet meer de achtergrond mag aanpassen…
  Klaar.
  Thor.
 • Ik denk dat het hem meer zit in het feit dat het plaatje niet op die andere pc staat. Standaard kopieerd windows het bestand volgens mij naar c:\winnt en dan zit hij niet in het profiel opgeslagen. Dus wordt hij ook niet meegekopieerd met het profiel.
 • Maar hoe zou ik er dan voor kunnen zorgen dat hij hem wel mee kopieerd?
 • als het puur om een achtergrondplaatje gaat blijft het simpel. zorg ervoor dat de persoon op een willekeurig werkstation volledige rechten krijgt om de achtergrond aan te passen. Dan plaatst hij het plaatje op de achtergrond. Let wel: dit plaatje zet hij/zij dan niet op het werkstation, maar op een gedeelde map op de server, preferabel één waar alleen die gebruiker in kan komen. Dan sluit hij/zij af, waardoor de instellingen op de server komen te staan. Vervolgens de boel weer dichttimmeren m.b.v. profielen, policies enzo.
  ALs de gebruiker nu op een andere pc zijn profiel aanroept door in te loggen krijgt het werkstation de opdracht de achtergrond van de server af te halen.
  Appeltje eitje!

  Succes! T.
  PS, soms wil het niet de eerste keer blijven 'plakken'. Gewoon nogmaals proberen dan blijft de achtergrond hangen…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.