Vraag & Antwoord

Servers

Kan niet ingelogd worden op mijn BulletProof FTP server

Anoniem
NicoFP
8 antwoorden
 • Als er ingelogd wordt komt de mededeling dat de persoon geen rechten heeft terwijl ik wel mijn adres gegeven heb namelijk:
  ftp://gebruiker:wachtwoord@ipadres:poort
  Ik zelf heb geen enkel probleem om met hetzelfde adres er wel te komen. Waar kan dit aan liggen? Ik heb wel de standaardpoort 21 in een ander veranderd of ligt het misschien aan mijn firewall(BlackICE).
  Weet iemand een oplossing?
 • Probeer het eens met de firewall uit. [img:8f33dce67f]http://www.zutfun.nl/images/smiles/eureka.gif[/img:8f33dce67f]

  Want dat is zo op het eerste gezicht het meest voor de hand liggende probleem.
 • Jammer, maar helaas. Had ik al geprobeerd, met hetzelfde resultaat, niet in te loggen.
 • Een ander vraagje… Hoe kom je aan de naam "BulletProofFTP" server?

  Ben benieuwd…..:P
 • Dat is de naam van het programma!
 • Dit te vinden op: http://www.bpftp.com/ :lol:
 • Oke, waarom deze vraag van mijn kant? Wij houden regelmatig LAN partys en maken daar gebruik van CounterStrike welke een serverversie van Linux voor bestaat. Laatst hebben we de server geheel opnieuw opgezet en zijn we met een ftp-programma bezig geweest, dat wilde echter niet lukken…..

  Het mooie aan dit verhaal, een klasgenoot is helemaal weg van [ Bull-IT ] (een soort van paardenze*k met erg, erg veel cafeine :roll: ) en we noemden de lan-party:

  = Bull-IT Proof-LAN =

  Vandaar dat ik er even verbaasd op reageerde…
 • De rechten hebben helemaal niets te maken dat je het adres aan hem/haar gegeven heeft, je moet in bulletproof aangeven dat hij/zij de rechten heeft om bijvoorbeeld te kunnen downloaden/uploaden.

  Het is daarom ook geen wonder dat als jij inlogt, jij wel alles kan, dit is omdat je nou eenmaal de "admin" bent van de ftp.

  Kortom, je moet in bulletproof aangeven voor zijn account wat hij/zij wel en niet mag.

  Het maakt niet uit dat je firewall draait, je hebt immers zelf die poort opengezet zodat er ingelogged kan worden.. dit heb ik zo vaak meegemaakt (dat je dan dus WEL in kan loggen)


  (het maakt niet uit dat je niet poort 21 genomen hebt, zolang de ander maar niet via poort 21 probeert te connecten, maar via die andere)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.