Vraag & Antwoord

Servers

Nieuwe Server: Bouwen, of kopen bij Dell/Compaq...

Anoniem
sjouken
7 antwoorden
 • Bij ons op het werk is de server "overleden". Het geheugen liep steeds vol door onbekende oorzaak. We hadden een noodserver gebouwd, en draaien daarop, om vervolgens de "oude" server te repareren. Deze server doet nu niets meer. Daarom willen wij een nieuwe server aanschaffen.
  Jullie advies (graag met motivatie): Een server bouwen? met 1,2,3x processoren, uiteraard scsi, enz, enz, of bijvoorbeeld een Dell aanschaffen, of een Compaq (dit is overigens ook het merk wat er nu is "stukgegaan"). De server wordt zwaar belast met programma's als Exact, Exchange, en meer van die zakelijke programma's, vooral tabellen enzo, het is een Registeraccountants kantoor. Het probleem met deze software is dat je alleen met een server kunt draaien, vanwege de aantallen computers die de bestanden moeten delen. Het netwerk bestaat uit ongeveer 15 pc's: allemaal AMD's met 1000 mhz, en een paar wat oudere Pentium II.

  Welke processor(en) moet(en) erin, wat voor moederbord, geheugen, enz, enz.
 • Kopen bij Dell/Compaq: gewoon puur en alleen om de support die je erbij krijgt. Kritische bedrijfprocessen kosten nu eenmaal geld.
 • [quote:1dd6244254]De server wordt zwaar belast met programma's als Exact, Exchange, en meer van die zakelijke programma's, vooral tabellen enzo[/quote:1dd6244254]
  Dus laat je adviseren en neem er 1 met zo'n 4 processoren, kan je als het goed gaat 1 voor het primaire spul gebruiken, 1 voor exact (als je de echte serverversie heb, 1 voor Exchange en 1… Tabellen? SQL?

  Zou je dan niet beter 2 of drie kleinere kunnen kopen en goed laten instaleren?
 • Sorry, maar aan je post kan ik wel uitmaken dat je absoluut niet op de hoogte bent van wat je nodig hebt.
  Ga niet kloten, want dat kost nog veel meer…..
  Koop lekker een Compaq (met carepaq 3 jaar garantie).
  Laat hem installeren door mensen die er wel verstand van hebben, dat scheelt je veel tijd, geld en moeite.
 • Bedankt allemaal, maar met dat bouwen bedoelde ik naar een zaakje op de hoek, zij hebben mensen in dienst, die er ontzettend veel verstand van hebben. Die bouwen dan op onze wensen een server.
  Ze hebben ook goede garantie. Over Compaq, onze server is dus nu alweer 3 of 4 (?) jaar oud. Nu is de garantie dus verlopen en je kan toch weer zelf alles uitzoeken.
  Wat voor componenten moeten erin volgens jullie? Zware processor enzo lijkt ons, maar moet de videokaart zo duur zijn, of hebben we in feite al genoeg aan een Nvidid TNT2?
 • Voor bedrijfskritische applicaties moet je geen risico's nemen. Ik zou er een bij Dell of Compaq nemen. Puur omdat zij hierin gespecialiseerd zijn. Je kunt er beter wat extra aan uitgeven dat dat je echt een probleem hebt.
 • Videokaart????? in een server???

  tenzij je er Quark 3 op wil spelen, is een videokaart met 1 mb geheugen al genoeg. Als je maar beeld hebt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.