Vraag & Antwoord

Servers

FTP Server met Chello

Anoniem
CoolKid
8 antwoorden
 • Heeft iemand hier een ftp server draaien met Chello? Ik wilde namelijk een ftp server opzetten, maar het lukt niet. Ik krijg heel de tijd timed out. Ik zit wel achter een NAT router, maar kan wel gewoon online gamen. Ik heb al meerdere malen poorten open gezet (ook andere poorten als 20 en 21) maar het lukt gewoon niet. Ik heb ook geen firewall hier. Wat is het probleem?
 • Ik heb een FTP draaien ja. Werkt als een zonnetje.

  Hoezo krijg jij elke keer een time-out? Je moet het wel door een ander laten proberen. Als jij vanaf je LAN al time-outs krijgt…

  Het feit dat je wel kan gamen heeft hier niets mee te maken, dat is verkeer van binnen naar buiten…

  1 regel: Op het moment dat mensen verbinding maken met jouw FTP, dan moet men aangeven dat er Passive Transfer gebruikt moet worden, ivm met je router. Laat men het ook eens met Internet explorer proberen. Het adres moet dan als volgt worden ingevuld:

  ftp://[b:9da8640530]<<username>>[/b:9da8640530]@[b:9da8640530]<<ip-adres>>[/b:9da8640530]:[b:9da8640530]<<Poornummer>>[/b:9da8640530]

  Suc6!
 • Ik laat het wel andere proberen. Ik kom er zelf wel in. Maar wat is Passive Transfer, hoe moet ik dat configureren? Ik weet niet waarom ik elke keer een time out krijg.

  Misschien kan iemand het voor mij uittesten

  ftp://visitor:visitor@62.163.120.159:21
 • [quote:79603d8ad1="CoolKid"]Ik laat het wel andere proberen. Ik kom er zelf wel in. Maar wat is Passive Transfer, hoe moet ik dat configureren? Ik weet niet waarom ik elke keer een time out krijg.[/quote:79603d8ad1]Goed, die "…waarom ik elke keer…" moet dus een "…waarom zij elke…krijgen." zijn?

  Bij FTP heb je 2 manieren van data-tranport, actief en passief. Bij actief is er "2-weg verkeer", 1 sessie van client naar server en 1 van server naar client. Passief is 1-richtingsverkeer: 2 sessies van client naar server. Hier zie je een vrij gedetailleerde en technische uitleg.

  Maaruh, hoe je dit in moet stellen, hangt maar net af van de applicatie die gebruikt wordt…

  Internet Explorer gebruikt altijd passieve FTP-overdracht, dus…

  Greetz!!
 • Als je achter een NAT-router zit zul je aan port forwarding moeten doen. Je moet dan aangeven dat de poorten 20 en 21 van je router worden doorgegeven aan de poorten 20 en 21 van de pc waar de ftp-server op draait.
 • Ik heb al de poorten 20 en 21 geforward naar de local ip nummer. Maar het werkt gewoon niet. Ik kom zelf alleen erin als ik de local ip nummer intyp. Ik heb ook al een DMZ ingesteld voor de computer waar de ftp server op draait.
 • Nou, ik heb het net ff geprobeerd, maar ik krijg helemaal geen contact… Geen foutmeldingen, niks.

  Ik weet het niet meer, sorry…
 • Ik heb ook chello en heb een FTP server draaien met het programma Bulletproof ftp server 2.15.
  In het programma kan je laten zoeken naar je Dynamisch IP adres.
  Je kan hem alleen benaderen met het IP adres en als ik je een naam en paswoord heb gegeven.
  Bv. in Explore FTP://naam:paswoord@ipadres
  en in netscape FTP://naam@ipadres
  Kan ook evt. anonymous instellen.
  Je kan een trail bij www.download.com downloaden

  Ik heb je ftp://visitor:visitor@62.163.120.159:21 geprobeerd maar dit lukt niet misschien ben je wel niet online momenteel.

  Lion :roll:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.