Vraag & Antwoord

Servers

FTP opzetten met router ertussen?

Anoniem
tfo
20 antwoorden
 • Ik ben een complete nOOb met FTP´s opzetten, wie kan me belangrijke informatie hierover geven? Ik heb al wat site´s afgezocht maar ik vind het allemaal maar wat onduidelijk, en vooral omdat ik er ook nog een router heb tussen staan (Sweex Breedband Router + 4 poorts 10/100 Switch). Wie kan me hiermee helpen, alvast bedankt!
 • [quote:6b54aec888="Hari-Bo"]Ik ben een complete nOOb met FTP´s opzetten, wie kan me belangrijke informatie hierover geven? Ik heb al wat site´s afgezocht maar ik vind het allemaal maar wat onduidelijk, en vooral omdat ik er ook nog een router heb tussen staan (Sweex Breedband Router + 4 poorts 10/100 Switch). Wie kan me hiermee helpen, alvast bedankt![/quote:6b54aec888]
  FTP server installeren en lokaal testen op 127.0.0.1 en op de standaard poort 21.

  Op de Sweex Breedband Router, poort 21 poort forwarden naar de pc waarop de ftp server draait.

  Daarna je ftp server tweaken.


  Gedetailleerde info kunnen andere forummers wel geven 8)
 • router zou niet het grootste probleem moeten zijn maar geef wat meer info:

  -Moet de server toegankelijk zijn vanaf het internet?
  -Welk OS draai je op het systeem waarop je de server wilt?
 • De server moet toegangkelijk zijn vanaf het Internet(gebruik nu Bulletproof voor FTP server)
  En mijn comp draait op Windows XP Proffesional
 • Ik heb in principe hetzelfde probleem. Probeer de Apache webserver te draaien maar krijg hem ook niet voorbij de router. Vreschillende webservers en ftp servers geprobeerd maar het probleem blijft bestaan.

  Via 127.0.0.1 zie ik dat de server draait. In de router setup heb ik onder de sectie "NAT" via "Virtual server" het IP nummer van de desbetreffende PC ingevoerd en gemeld dat hij poort 80 moet openzetten. Ik heb onder "Adress Mapping" mijn WAN IP nummer gekoppeld aan het IP nummer van de PC. Verder heb ik het geprobeerd met de Firewall uitgeschakeld.

  Graag iemand met een Sweex Router die de juiste instellingen weet.
 • FTp draait op poort 21 en niet op poort 80, dat is nl http. Als de ftp server lokaal op het netwerk goed draait, hoef je daar niet verder naar te zoeken. Ik ken het scherm en de benamingen van Sweex niet, bij mij heet het Port redirection. In NAT geef je dus op dat een aanvraag op poort 21 doorgestuurd wordt naar het IP nummer van de pc waarom de ftp server draait. Op het moment dat er dan en aanvraag komt op poort 21 zet de router dat meteen door naar de pc met de FTP software en voila!

  Suc6
 • Als reactie op je quote: "Ik lees altijd goed voordat ik antwoord geef."
  Ik heb geschreven dat ik een webserver draai dus geen ftp. Principes voor het port forwarden zijn echter hetzelfde. ipv 21 gebruik je 80.
  Goed nu even niet zeiken………….. Bedankt voor je reactie.

  Vooralsnog lukt het me niet. OP een ander systeem op hetzelfde netwerkje heb ik inieder geval poort 80 open kunnen zetten volgens grc.com. OP dit XP systeem lukt me het nog iet dus ik neem aan dat er nog ergens een verborgen addertje onder het XP gras zit. De XP firewall heb ik natuurlijk uitgeschakeld

  Dien ik onder XP Pro de instelling "internet delen" in te schakelen? Vraagt dan of hij het IP adres moet wijzigen in 192.168.0.1 oid.
 • [quote:0d3af569fb="tfo"]Als reactie op je quote: "Ik lees altijd goed voordat ik antwoord geef."
  Ik heb geschreven dat ik een webserver draai dus geen ftp. [/quote:0d3af569fb]
  Topic starter heeft het over een FTP-server vandaar :P
 • [quote:fe095de073="tfo"]Als reactie op je quote: "Ik lees altijd goed voordat ik antwoord geef."
  Ik heb geschreven dat ik een webserver draai dus geen ftp. [/quote:fe095de073]
  Topic starter heeft het over een FTP-server vandaar :P
  [offtopic] Mijn onderschrift is toch wel iets anders hoor :lol: [/offtopic]
 • Hey,

  Ik heb ook het probleem met een ftp op me pc.
  En die wil ik ook bereikbaar hebben vanaf internet.
  Alleen ik heb 2 situaties:

  1) Internet -> ADSL modem -> Switch -> Mijn PC

  2) Internet -> Wanadoo Broadband modem -> PC als router (netwerkbrug, dit is om wanadoo te delen, anders is het niet mogelijk) -> Switch -> Mijn PC

  Hoe moet ik wat doen in beide gevallen? Een switch kan je namelijk niet instellen qua poort forwarding.
 • 1) Internet -> ADSL modem -> Switch -> Mijn PC
  * Als je een FTP server draait op "Mijn PC" moet die volgens mij vanaf internet bereikbaar zijn

  2) Internet -> Wanadoo Broadband modem -> PC als router (netwerkbrug, dit is om wanadoo te delen, anders is het niet mogelijk) -> Switch -> Mijn PC
  * In de routersoftware op de PC instellen naar welk IP nummer geforward moet worden.

  Suc6
 • 1) Dat lukt niet… hij doet het nu niet. Ik zit achter een switch op een netwerk, dus heb ik gewoon een netwerk ip, maar ook een internet ip.

  2) Ik heb geen routersoftware gebruikt.

  En nu?
 • Er bestaan ook portmapper programmaatjes. Kijk bijv. eens op www.analogx.com of klik hier.

  Suc6
 • Even terugkomend op het bovenstaande. Ik kan zonder problemen de Apache webserver en een willekeurige ftp server draaien achter de Sweex router onder Windows 98SE.

  Echter onder XP pro wil het me mar niet lukken. Ondanks dezefde routerinstelling voor wat betreft het port forwarden (Virtual Server) lukt het me niet. Ergens in XP zit dus nog iets wat de boel verziekt. Nogmaals de XP firewall staat uit…..

  Wie O wie?
 • Kan het te maken hebben met de rechtenstructuur in XP? Ik heb bijv. bepaalde programma's (met name die met een centrale database op een server) die in XP perse admin rechten willen.
 • Denk er om dat FTP dynamische poorten alloceert. Je moet dus in de FTP communicatie strings veranderen. NAT werkt op IP niveau:

  [ ethernet[ IP[ TCP [FTP]]]] <= Pakketje van max 1500bytes

  De vraag is dus, of je router een inwaartse FTP proxy heeft draaien. Anders moet de client sowieso PASV verbindingen gebruiken. Zit die persoon ook achter een NAT zonder ftp proxy, dan gaat het feest niet door.

  Daarnaast is poort 20 ook nog eens de ftp-data connectie, dus die zal je ook door moeten natten.
 • Probleem zit absoluut niet in de instellingen van de router. Ook met de PC direct aan het kabelmodem is het resultaat hetzelfde. Onder 98SE werken de HTTP en FTP server zonder problemen. Onder XP Pro wil het maar niet lukken om de poorten geopend te krijgen.

  Ik ben ingelogd met admin rechten dus dat is de oorzaak ook niet.

  Ik neem aan dat het "Extern Bureaublad" niets met dit alles te maken kan hebben. Dit staat overigens niet aangevinkt.
 • Hee mensen,

  Ik kwam ook een probleem(pje) tegen wat betreft een router en ftp (coffeecup). Nu heb ik laatst een sweex router neergezet, met firewall optie aan, en alles werkt. Dus ook ftp'en.

  Maar orgineel had ik ook altijd nog zonealarm firewall aan, waarmee ftp'en voor ik de router neerzette ook geen probleem was, maar nu dus wel. Kan zonealarm wel uitzetten natuurlijk, toch beetje overkill misschien, maar vroeg me toch af wat het probleem zou kunnen zijn. Iemand van jullie een idee misschien?
 • In zonealarm moet je een trusted zone creëren. Op het moment dat je de sweex er tussen zet moet je het verkregen IP nummer als zone vrijgeven ipv de adapter. DIt was bij mij in ieder geval het geval (zelfde sweex router).

  Via XP kan ik echter nog steeds geen server draaien (Zonealarm uitgeschakeld). Zie het bovenstaande.
 • hmmmm, bedankt.

  Heb net twee ip nummers in zonealarm geprobeerd als trusted, 192.168.2.101 en 192.168.2.1, maar dat loste het ook na opnieuw opstarten niet op. De adapter staat er al in als trusted maar die kan je er niet uitgooien omdat die actief is.

  Kan je overigens niet helpen met dat server probleem want daar het ik te weinig kaas van gegeten ben ik bang.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.