Vraag & Antwoord

Servers

Welke printerserver kopen voor een klein netwerkje?

Anoniem
hveene
10 antwoorden
 • Aangezien in het netwerkje dat ik heb niet iedere keer dezelfde PC aan staat en ik geen zin heb om iedere keer bijvoorbeeld PC1 aan te zetten als daar de printer opzit ben ik gaan overwegen om een printerserver aan te schaffen.
  De printerserver is dan voor het kleine netwerkje dat ik heb. Op het netwerk zitten 3 pc's (2 WinXP: 1 Pro en 1 Home, 1 Win98). Verder wil ik aan het netwerkje ook mijn laptop kunnen hangen (Win95) en vanaf daar dan kunnen printen via de printerserver.
  De printer die ik heb is een HP Deskjet 940c (USB en normaal).
  Het liefst sluit ik hem usb aan aangezien dit betere prestaties geeft lijkt me, maar het is geen vereiste.
  Wat wel een vereiste is, is dat de printerserver een goede prijs/kwaliteit verhouding heeft.
  Daarnaast nog een vraag wat het verschil is tussen 1 port en meerdere ports printerservers. 1 port betekent 1 printer aansluiten en meerdere ports meerdere printers?
  En hoe werken printerservers in zijn algemeenheid eigenlijk. 1 keer goed instellen en ze doen het altijd? Of heb je er jaren problemen mee?

  Zelf heb ik al voordelige printerservers van Sitecom gezien (1 port, zowel normaal als usb). Maar wat is de kwaliteit, de competabiliteit en de betrouwbaarheid qua levensduur en werking van deze producten?
  De HP printerservers vond ik wat aan de dure kant.

  Welke printerserver kan ik het beste kopen?
 • Verschil tussen 1 port en bv 3 ports is idd dat bij 1 port er 1 printer op aangesloten kan worden en bij 3 ports 3 printers.
  Sitecom heeft (volgens mij) altijd wel een goede prijs/kwalitiet verhouding.
  Ik heb zelf vaker met wat sitecom producten gewerkt (gamers kitjes, etc) en nog geen problemen mee gehad.

  Indien je je printer op USB aansluit kan deze hoogstwaarschijnlijk niet printen via Windows 95 (aangezien USB hier niet op werkt), ook volgens de Sitecom-site werkt de USB versie niet onder Windows 95.
  Over het algemeen denk ik niet dat je iets merkt met printen naar USB of Parallel. Echter als je in de toekomst een printers koopt moet je wel opletten op de aansturing hiervan.

  Qua installatie is het normaal zo dat je de printer aan de printserver aansluit (duh) en de printserver installeert in je netwerk. Deze geef je een ip-adres wat binnen je range valt. Wanneer je de printerdriver installeert moet je dan niet verwijzen naar de USB of LPT1 port maar naar het ip-adres.
  Normaal gesproken werkt een printservertje zonder problemen, maarja, er is nooit van te voren te zeggen dat het perfect (blijft) werken. Naar mijn mening is dit wel stabieler dan een printer delen via een werkstation.

  Ik hoop dat je hier iets aan hebt en anders weet iemand er vast nog wel meer van.

  Greetz,

  MicroHerz.
 • Tnx MicroHerz,

  Ik weet meteen al wat meer over de werking van zo'n printerserver.
 • Heb bij HP even geinformeerd naar de USB printerservers. Blijken ze de HP Deskjet die ik heb (940c) niet te ondersteunen. Heb ik weer. Zou dit gelden voor alle printerservers (dus ook de LPT)? Of niet voor die 'goedkopere' van Sitecom of Edimax?
 • Mijn advies is om even een mail te sturen naar sitecom (http://www.sitecom.com/support2.php) of even te bellen 0900-9990009 en daar na te vragen of de Deskjet 940 ondersteund wordt door hun printserver.
 • [quote:a1966f7ac9="MicroHerz"]Mijn advies is om even een mail te sturen naar sitecom (http://www.sitecom.com/support2.php) of even te bellen 0900-9990009 en daar na te vragen of de Deskjet 940 ondersteund wordt door hun printserver.[/quote:a1966f7ac9]

  Tnx voor de tip. Ga ik zeker even doen. Overigens krabbeld HP nu weer terug en zeggen ze dat de 940c waarschijnlijk wel gaat werken omdat het dezelfde serie is als de 930 die wel ondersteund wordt.
 • Dat valt nog mee :).

  Ik belde ze laatst op om te vragen of hu 7450 scanner (meende dat het dit type was) ook werkte op een Windows 2000 netwerk. De scanner draait nu in een werkgroepje op 4 W98 pc's dmv de HP SCAN TO LAN software.

  Heb ik die medewerker eerst moeten uitleggen hoe ik in godsnaam hun scanner via een netwerk kan laten scannen. Hij vroeg nog of dit dmv een ES SEE ES IE (SCSI) kaart ging :).


  Laat maar even weten of het gelukt is.
 • :D Ik krijg inderdaad het idee dat ze niets weten bij die helpdesk.

  Het antwoord van Sitecom was ook niet echt bevredigend. Ze zeggen dat HP de 940c zo heeft gemaakt dat hij alleen met een Hp printerserver werkt. Verder beweerden ze dat HP geen printerservers meer ondersteund. Dit laatste lijkt me echte onzin en een regelrecht marketing praatje. Zo van: 'Koop een ander merk printer en dan een Sitecom printerserver' :D
 • Ik heb op onze basisschool in een NT4 netwerk een 3-tal HP 940C printers d.m.v. een HP Jetdirect 170X geïnstalleerd staan. 2 Van de 3 werken zonder problemen, de ander gaf regelmatis problemen, maar die bleek dan ook kapot te zijn waardoor de printer steeds op offline kwam. Deze printserver is dus terug geweest, maar moet hem nog installeren. Hoop dat ie het dan weer doet. Ook op andere scholen gebruiken we heel vaak jetdirects, al moet ik zeggen dat de parallel aangesloten printers prettiger werken dan de USB variant. Kortom zeer tevreden over deze printservers in combinatie met een laser- of deskjetprinter.
  De volgende priners werken bij ons goed middels zo'n jetdirect:
  HP Laserjet 1200, 2100 en 2200
  Deskjet 940C, 950C, 990C en dan nog wat nieuwere modellen zoals de 3820

  Suc6

  P.S. Ik heb ooit een handleidinkje gemaakt voor het installeren van een printserver in een netwerk. Als je interesse hebt kijk je maar eens hier.
 • Tnx Sellis. Het is natuurlijk altijd het beste om zoiets uit de praktijk te vernemen. Ga meteen eentje aanschaffen komende week.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.