Vraag & Antwoord

Servers

(ftp) server oprichten, wat gebruik ik?

Anoniem
Sjoerd Boerhout
7 antwoorden
 • ellow mensen,
  ik wil graag een ftp server opzetten om bestanden makkelijk met vrienden te kunnen delen. ik heb: pc: 4gb hdd ruimte, 166Mhz 64 Mb ramm 3com etherlink III netwerkkaart, een router(dat is het probleem niet, mijn router en ik kunnen het heel goed vinden 8) )
  wat ik wil: een ftp-server die evt later nog als webserver ingezet kan worden, zowel toegankelijk via netwerk en internet, wel met een wachtoord er op. eenmaal geinstalleerd het liefste te controleren via andere pc's (zodat ie de kast in kan en daar blijft staan zonder monitor en zo)
  wat heb ik nodig en hoe doe ik het (en wat zijn evt de kosten)
  Twan
 • Als je de complete computer alleen voor je ftpserver en later dan webserver wilt gebruiken kun je het eens proberen met de SMEserver van e-smith. Dat is een op RedHat gebaseerde linuxdistro die al helemaal kant en klaar is als server (o.a ftpserver, webserver incl PHP en MySQL, e-mailserver, proxyserver en DNSserver). Minimum is een P90 dus het kan draaien bij jou. Iso downloaden en branden. Installatie duurt ong 15 min en dan draait alles binnen 15 min. :)
  Ik heb hem nu 129 dagen draaien zonder 1 reboot en ben dik tevreden. Ik gebruik hem als ftp, web en e-mailserver.

  www.e-smith.org
 • Je kunt ook Serv-U FTP server gebruiken voor onder windows. Dit kun je als het goed is downloaden vanaf http://www.serv-u.com
 • Ja hoor, slimpie, laten we een P166 vooral met microsoft als server gebruiken. Lekker vlot. Alleen met Freebsd en OpenBSD is die nog vooruit te branden, maar idd met SME loopt ie ook nog best hoor. Draait bij ook al maanden zonder haperen.
 • [quote:dcc1258ac6="hveene"]Ja hoor, slimpie, laten we een P166 vooral met microsoft als server gebruiken. Lekker vlot. Alleen met Freebsd en OpenBSD is die nog vooruit te branden, maar idd met SME loopt ie ook nog best hoor. Draait bij ook al maanden zonder haperen.[/quote:dcc1258ac6] :oops:
 • Nou een p166 is ook met slack of zelfs met een redhat/suse zonder X ook prima draaiende te krijgen hoor. Gewoon slackware erop, en proftpd installeren. Werkt prima hoor en een p166 kan dat prima aan. e-smith natuurliijk ook maar dat is in feite een gestripte redhat (?) correct me if i'm wrong
 • [quote:5f045d50fc="Japaveh"]Nou een p166 is ook met slack of zelfs met een redhat/suse zonder X ook prima draaiende te krijgen hoor. Gewoon slackware erop, en proftpd installeren. Werkt prima hoor en een p166 kan dat prima aan. e-smith natuurliijk ook maar dat is in feite een gestripte redhat (?) correct me if i'm wrong[/quote:5f045d50fc]

  Ik zou in ieder geval geen SuSE draaien… Issie toch wel iets té langzaam voor…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.