Vraag & Antwoord

Servers

Apache service verwijderen

Anoniem
psychonetics
2 antwoorden
 • Ik heb een tijdje geleden geprobeerd om de Apache webserver te installeren, maar dat is toen niet gelukt. Vervolgens heb ik EasyPHP geinstalleerd, maar dat was in het Frans dus dat was ook niet zo denderend.
  Nu wil ik Apache weer installeren, en daarvoor heb ik EasyPHP gedeïnstalleerd. De services (Apache en MySQL) van EasyPHP worden echter nog wel weergegeven in het systeembeheer. Hoe kan ik deze verwijderen?

  Ik denk dat het wel noodzakelijk is om ze te verwijderen en de service via Apache zelf opnieuw te installeren omdat ik enkele foutmeldingen krijg, namelijk: The requested operation has failed (bij het opstarten cq. herstarten van de service) en nog een foutmelding van "Apache.exe" als ik de pc afsluit, waarin staat dat de schrijfbewerking in het geheugen is mislukt op die en die plaats (cijfertjes en getalletjes), klik op ok om het af te sluiten of op annuleren om fouten op te sporen.

  Overigens kan ik Apache.exe alleen in de directory van Easyphp vinden, en niet in Apache zelf. Maar goed, het komt er dus op neer dat ik alle sporen van EasyPHP wil verwijderen zodat ik de Apache 2.0.47 webserver correct kan installeren.

  bij voorbaat dank.
 • tip: PHPtriad is een paket met Apache en PHP en MySQL geinstalleerd, engels. Heel handig als je zelgf geen paar uur kwijt wil zijn aan het configureren van PHP

  jouw probleem: helpt het misschien als je kijkt of apache staat in msconfig? Start–> uitvoeren –> msconfig –> OK –> tabblad Opstarten
  als apache er in staat kun je m uitvinken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.