Vraag & Antwoord

Servers

Webserver

Anoniem
PatrickH
10 antwoorden
 • Vreemd:
  WinMe, Apache for windows geinstalleerd, poort op de router (Alcatel Speedtouch) open gezet. Nou is de webserver van buitenaf ook te zien, maar als ik in de webbrowser mijn eigen ip-adres intyp (wat een ander dus ook moet doen) krijg ik het niet te zien, terwijl het bij iemand anders dan wel te zien is.

  Moet ik nog extra poorten openzetten ofzo?
 • Probeer localhost of 127.0.0.1 eens.
 • Dat is het punt niet, ik bedenk me nu ook dat dit niet bij servers had moeten plaatsen volgens mij, maar van binnenuit is ie gewoon bereikbaar. Het gaat erom dat ie van buitenaf niet bereikbaar is, de poorten staan goed open, dat weet ik zeker omdat mijn neefje het wel gewoon kon zien.
 • Je geeft nu twee tegenstrijdige stellingen in je twee posts, eerst van buitenaf wel, maar inside niet en daarna in je volgende post precies omgekeerd :-?

  In mijn situatie, maar dan met FTP, ga ik lokaal (thuis) naar ftp://192.168.1.9 en van buitenaf (bijvoorbeeld op mijn werk) naar ftp://xxx.xs4all.nl.

  Een router ziet zichzelf namelijk van binnenuit niet op zijn eigen externe IP adres, vermoedelijk is dat je probleem….
 • [quote:40b92ad733="bvk"]Een router ziet zichzelf namelijk van binnenuit niet op zijn eigen externe IP adres, vermoedelijk is dat je probleem….[/quote:40b92ad733]

  Oké, ik heb het er misschien wat warrig neergezet, maar je slaat de spijker volgens mij op zijn kop.
  Het gaat er dus om dat de pc intern bereikbaar is volgens http://10.0.0.153 en dat mijn externe ip is doorgelinkt naar dat (interne) ip. Druk jij mijn ip in, dan zie gewoon de testpagina van apache, doe ik precies hetzelfde dan kan hij opeens de server niet meer vinden.
 • Hetzelfde probleem heb ik dus ook…
  Iets aan te doen???
 • [quote:26e54dc507="PatrickH"]Dat is het punt niet, ik bedenk me nu ook dat dit niet bij servers had moeten plaatsen volgens mij, maar van binnenuit is ie gewoon bereikbaar. Het gaat erom dat ie van buitenaf niet bereikbaar is, de poorten staan goed open, dat weet ik zeker omdat mijn neefje het wel gewoon kon zien.[/quote:26e54dc507]

  bij een NAT server is je interne IP niet hetzelfde als je externe IP
 • [quote:b631e32c07="Rynus Rein"]bij een NAT server is je interne IP niet hetzelfde als je externe IP[/quote:b631e32c07]

  Dat is bekend, maar wie beweerd dat dan?
 • [quote:f5e5bd89b8="PatrickH"][quote:f5e5bd89b8="Rynus Rein"]bij een NAT server is je interne IP niet hetzelfde als je externe IP[/quote:f5e5bd89b8]

  Dat is bekend, maar wie beweerd dat dan?[/quote:f5e5bd89b8]
  gewoon, algemene informatie :lol:
 • weet je zeker dat je het modem goed heb ingesteld? draait misschien aoache op poort 8080 terwijl het modem jestuurt naar 80? misschien kun je je externe IP ff geven. Vertel eens hoe je het modem heb ingesteld.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.