Vraag & Antwoord

Servers

FTP opzetten

Anoniem
XareZ
12 antwoorden
 • Hallo,

  Als leek op dit gebied probeer ik, achter m'n Multi PCmodem (Alcatel Speed Touch 510) van 'n deel van m'n HD 'n server te maken met het programma Serve-U.
  Ik heb alleen geen idee hoe ik het modem moet configuren. Elders in het forum zie ik soortgelijke vragen maar de antwoorden zijn me te hoog gegrepen. (ik gebruik XP met ADSL)
 • Welke antwoorden waren te hoog gegrepen? Dan weten we ongeveer wat we moeten gaan antwoorden. Normaal gesproken is het zo dat je in de router een poortje (meestal 21) openzet naar de pc waarop de ftp server draait. Er zijn op het internet zat sites te vinden die uitleggen hoe je met een alcatel modem die poortjes openzet.
 • Ik weet wat ik moet invoeren bij de napt-settings van het modem. Het IP-serveradres van ServU staat op 127.0.0.1 Stel dat na jouw hulp alle settings goed staan, hoe kan ik dat dan testen Als ik 'n FTP-verbinding maak met 127.0.0.1 kom ik wel op m'n "server" maar volgens mij loopt die dan niet via internet.
 • nee dat klopt.

  127.0.0.1 is het internet ip adres van je eigen computer

  Het hangt er vanaf of jouw modem ook als router fungeert. Heeft jouw pc een intern IP adres? of gebruikt hij het IP adres dat je van de provider krijgt. dit kun je controleren met start > uitvoeren > command —> ipconfig /all

  Je moet dan surf-U vertellen op welk IP adres hij moet luisteren. Dit is dus of het IP adres waarmee jij op het internet zit of het IP adres wat je router aan jouw pc geeft.

  dus post even de uikomst van ipconfig /all
 • [quote:eed23b2156="Theo Hartings"]Hallo,

  Als leek op dit gebied probeer ik, achter m'n Multi PCmodem (Alcatel Speed Touch 510) van 'n deel van m'n HD 'n server te maken met het programma Serve-U.
  Ik heb alleen geen idee hoe ik het modem moet configuren. Elders in het forum zie ik soortgelijke vragen maar de antwoorden zijn me te hoog gegrepen. (ik gebruik XP met ADSL)[/quote:eed23b2156]

  Ik heb met [b:eed23b2156]Serv-U[/b:eed23b2156] niets in hoeven stelllen. Misschien komt dat omdat ik ook al [b:eed23b2156]Apache[/b:eed23b2156] heb draaien…
 • Het gaat er in dit geval gewoon om dat de poorten in de router goed geforward worden that's all
 • In serv-u zet je je echte ip adres, die je krijgt van je provider.

  In je modem kun je een default server adress in zetten voor de pc waar serv-u op draait, dit is het adres dat je van de modem krijgt (bij mij 10.0.0.151).

  Als je dan met je server verbinding wilt maken type je ftp://login:ww@10.0.0.151:port en voor mensen van buiten wordt het dan ftp://login:ww@<je echte ip adres>:port
 • red 1:

  heb precies gedaan zoals jij zei.
  Als ikzelf dit test zie ik mijn "server"wel. anderen van buitenaf zien 'm niet.
  Enig id wat er dan fout gaat?
 • Druk op alle plusjes….onder je server naam staat settings, daar ga je naar advanced….vink daar aan allow passive mode data transfers, use ip
  En dan vul je je externe ip adres in.
  Probeer het dan nog eens.
 • In Serv-U had ik de settings al gewijzigd zoals jij aangaf. Van buitenaf kan nog steeds niet ingelogd worden. 'n Kennis die Serv-U gebruikt (zelfde versie) gevraagd naar z'n settings en deze exact zo overgenomen.
  Hij heeft bij de domeinnaam-settings de "allow passiv mode data….." trouwens GEEN IP-adres ingevuld. :-? Toch kom ik op z'n server. 't Lijkt me dan dus dat het probleem 'm in de settings van 't modem zit.
  btw: op internet zie ik zo hier en daar mensen met hetzelfde probleem worstelen (ook zij hebben een Alcatel Multi PC modem)
 • Geen firewall aan? Ook die in windows niet?
 • Red 1

  Ik ben eruit: MIJN SERVER IS BEREIKBAAR!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D

  Ik had al eerder mijn firewall uitgezet maar was vergeten dat ZoneAlarm nog op de achtergrond meedraaide!!!!!!!!!
  Na het uitzetten van Zone alarm was m'n "server" bereikbaar!!!!!!!!!

  Bedankt voor de hulp en info !!!!!!!! :lol: :lol:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.