Vraag & Antwoord

Servers

problemen met rechten van gebruikers

Anoniem
Anakin
1 antwoord
 • Hey,

  Ik werk op een middelbare school, waar ik een Windows 2000 advanced server heb opgezet. Op die server draait een programma waar het voor nodig is om elke leerling een eigen account te geven, wat ik dus gedaan heb. Ook heb ik met group policy editor het systeem flink beveiligd.
  Dat werk allemaal perfect.

  Als een leerling voor de eerste keer aanmeld op een client word op die pc een profiel voor hem aangemaakt. Op de clients draait Office xp. Daar zit het probleem.

  Elke als je aanmeld op een pc als een leerling en je start bv. Word, dan moet Word worden geconfigureerd voor die gebruiker. Je krijgt dan een venstertje waar staat dat Office wordt, alleen krijg ik dan steeds een foutmelding. Als ik het annuleer dan gaat hij gewoon door, maar het is natuulijk bijzonder hinderlijk, want het is steeds weer het zelfde verhaal.

  Nu heb ik al ontdekt dat als ik een leerling lid maak van de groep administrators het hele probleem weg is, ze zijn nu lid van "users".

  Weet mischien iemand hoe ik de rechten van een groep kan aanpassen, of hoe ik een groep kan aanmaken die wel genoeg rechten heeft om te installeren?

  Alvast bedankt

  Johan :-?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.