Vraag & Antwoord

Servers

forward DNS in win2000

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Volgende vraag stelde ik op een ander forum. Maar een antwoord bleef uit… dus keer ik maar terug naar mijn vertrouwde forum!

  http://www.vvkso-ict.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=878&FORUM;_ID=15&CAT;_ID=3&Topic;_Title=DNS%3A+internet+en+server&Forum;_Title=Windows+XP

  even kort samengevat: ik moet in de win2000Server forward-DNS-IP-adressen invoeren. (Administrative tools -> DNS -> rechtsklikken op server -> properties -> tabblad Forwarders). Maar dit vakje is donkergrijs, ik kan geen waarden invoeren. Ergens moet ik een instelling aanpassen… Maar waar?

  bedankt.
 • Root [.]weghalen in je DNS
 • hm… ben hier niet zo veel wijzer mee…
  Hoe moet je je root verwijderen?
  En heeft dat geen (zware) gevolgen?
 • Om te kunnen 'forwarden' moet je W2k server wel de SOA (Source Of Authority) zijn. Je moet dus rechts klikken op je DNS server en een 'primary' zone aanmaken van je DNS domein, dus mijndomein.nl.
  Vervolgens kun je in de eigenschappen van de zone je 'forwarders' opgeven.
 • Je root [.] geeft aan dat als hij een IP-address moet gaan resolven hij niet verder hoeft te kijken dan de root [.].
  Dus als je die weghaal, kan je bij de IP-addressen in je forwarder aangeven waar hij wel moet gaan kijken (de DNS-servers van je provider bijvoorbeeld).
  Hiermee geef je dus gewoon aan dat je netwerk verder moet kijken dan zijn neus lang is :)
 • In principe hoef je geen forwarders in te vullen. Als je je DNS op de juiste wijze configureert kijkt hij al automatisch verder dan zijn neus lang is.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.