Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Coax naar UTP

Anoniem
Anakin
9 antwoorden
 • Ik woon sinds kort in een huis met een Coax netwerk. Zelf heb ik een laptop en ik kan geen Coax netwerkaart voor een laptop vinden. Bestaan er misschien omvormers van Coax naar UTP? Of is er een andere oplossing? Alvast bedankt.
 • Er bestaan wel repeatertjes en hubjes die zowel coax als UTP aansluitingen hebben. Informeer eens bij de betere computerwinkel in de buurt.
 • Ze zijn er wel… Maar niet veel… Zie hier.

  Hier hebben ze er ook eentje… Maar ze zijn niet goedkoop! goedkoopste dat ik gezien heb, is op een US-site, kostte $79,95…

  'T is ook lastig vinden, maar als je nog verder wilt kijken, zoek dan op:

  Converter 10Base2/BNC/Coax* 10Base-T/UTP*

  Je kan, zoals Leo al zei, beter op zoek gaan naar een Hub die zowel een BNC- als een UTP-aansluiting heeft. Die heb je al rond de € 30…

  Suc6!

  * Doorhalen wat niet van toepassing is… Maar 1 term gebruiken ipv allemaal… :wink:
 • K' Weet niet hoe het daar precies allemaal in elkaar steekt natuurlijk maar een goedkopere mogelijkheid is natuurlijk ook gewoon een UTP kaartje kopen en in een van de desktop computers doen…

  Dus een desktop uitvoeren met EN coax EN een UTP kaart.
  Werkt geheid en is goedkoper als de andere oplossingen.

  MvG,
  Marcel.
 • [quote:a224c921be="Firehosting"]K' Weet niet hoe het daar precies allemaal in elkaar steekt natuurlijk maar een goedkopere mogelijkheid is natuurlijk ook gewoon een UTP kaartje kopen en in een van de desktop computers doen…

  Dus een desktop uitvoeren met EN coax EN een UTP kaart.
  Werkt geheid en is goedkoper als de andere oplossingen.

  MvG,
  Marcel.[/quote:a224c921be]Ik denk dat je de vraag niet helemaal goed hebt gelezen. Het probleem was juist de in het huis aanwezige coax-kabels en het [b:a224c921be]niet [/b:a224c921be]kunnen vinden van een netwerkkaart voor de laptop met coaxkabelaansluiting.

  Beste oplossing is natuurlijk nieuwe kabels leggen. Maar als dat bezwaarlijk is, inderdaad een repeater of misschien een universele hub aan weerszijden. Moet lukken dacht ik.

  Jan de Boer
 • Dan heb ik de vraag dan toch goed begrepen of niet soms?

  Alles is coax en je hebt een notebook met UTP.
  Koop een UTP kaart erbij en gooi deze in een desktop.

  Kabel tussen desktop en notebook en klaar.
  De desktop heeft dan 2 kaarten ja. 1x coax en 1x utp.

  Kan aan mij liggen maar dan heb ik de vraag toch wel goed begrepen of niet soms?
 • [quote:fb4735b287="Firehosting"]Dan heb ik de vraag dan toch goed begrepen of niet soms?

  Alles is coax en je hebt een notebook met UTP.
  Koop een UTP kaart erbij en gooi deze in een desktop.

  Kabel tussen desktop en notebook en klaar.
  De desktop heeft dan 2 kaarten ja. 1x coax en 1x utp.

  Kan aan mij liggen maar dan heb ik de vraag toch wel goed begrepen of niet soms?[/quote:fb4735b287]O.k. snap ik. Maar wat nou als die laptop en desktop(s) in verschillende kamers moeten worden gebruikt? Ik meende te begrijpen dat [b:fb4735b287]dát[/b:fb4735b287] nou juist het probleem was met de aanwezige coaxkabel. In dat geval zal als vervangen van de coaxkabels geen optie is een repeater de enige remedie zijn denk ik.

  Of een goedkope afgedankte desktop die dan als repeater dienst gaat doen. Maar eerlijk gezegd is dat in mijn beleving niet een elegante oplossing, een beetje schieten met een kanon op een vlieg.

  Jan de Boer

  Jan de Boer
 • Ik had vroeger ook een coax netwerk. Met de komst van een router/switch ben ik overgegaan op een 10/100 netwerk. Ondertussen wel een coax/UTP hubje van 3Com gekocht (kostte mij 15 euro). De coax aansluiting gebruik ik nauwelijks meer. Het grote voordeel voor mij is dat ik nu van een 10Mbit naar een 100Mbit netwerk ben gegaan. Voor data transport (pakweg 4-8GB) van de ene naar de andere computer best wel praktisch.
  Er zijn wel PCMCIA netwerkkabeltjes te koop met coax (in het 2ehands circuit), zo ben ik ook aan mijn hubje gekomen. Dat ding was nog ongebruikt. Of het een verstandige investering is, blijft de vraag.
  Wat wil je precies met het netwerk gaan doen? Bestanden uitwisselen? Internetten?
 • De oplossing waar Anakin mee kwam lijkt me nogal duur, kijk eens bij:
  http://www.blackbox.nl
  die hebben van alles (en nog wat) voor netwerken.
  Gr. job

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.