Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

probleem met kabelnet delen

Anoniem
Hans.Vosman
16 antwoorden
 • hi , ik heb om mijn kabelinternet (@home) te delen met een tweede pc een broadband router DI-604 gekocht. alles volgens beschrijving geinstalleerd. de eerste pc (hier zat voorheen de kabelverbinding op) laat zich na aansluiting op de router zonder meer configureren en geeft toegang tot het internet. van de tweede pc (nieuw) geeft de router wel aan dat er een verbinding is (lampje op de router brandt), maar geeft geen toegang tot het internet. ik probeer telkens om met een website (ook de website om de configuratiete op te doen) verbinding te krijgen , maar krijg dan een error-melding geen verbinding mogelijk. als ik de kabelnetverbinding rechtstreeks op de tweede pc aansluit , dan werkt de internet-toegang top. wat doe ik niet goed of moet ik iets aan instellingen op de tweede pc (windows xp home met Intel(R) pro/100 VE netwerk connection) doen/wijzigen ?. bij voorbaat dank voor hulp/advies.
 • Als je niet de precieze configuratie aan ons doorgeeft weten we ook niet wat er gedaan moet worden…

  Kun je wel pingen naar het internet? Kortom, doe eens in een DOS-box "ping 194.109.6.66" en kijk of je antwoord terug krijgt.
 • Wat is de gataeway instelling (en de overige IP instellingen)?
 • als ik verbinding met een website maak , meld ie dat hij verbinding zoekt met de site. na enkele seconden geeft ie aan dat de pagina niet kan worden weergegeven , kan server niet vinden of DNS-fout.
  @ leo, wat bedoel je met precieze configuratie ? @ hans , waar kan ik de gateway- en ip-instellingen vinden ? sorry voor deze vragen , ben een volledige newbie in deze zaken. bedankt voor jullie vlugge reactie.
 • Welke Windows versie gebruik je op de probleem PC?
 • windows xp home.
 • Begin met uitvoeren van 'Wizard netwerk instellen'. Alle benodigde instellingen komen 1 voor 1 aan de orde.
  Alles over 'Gateway' kun je bv vinden via de WIndows help. Een helpdesk zou willen dat Microsoft dit niet had uitgevonden want het kost hun klanten. ZOek bv 'gateway', kies daarna bv 'Standaard gateways configureren'.
 • bedankt voor je advies , maar helpt niet. met de windowsxp-pc krijg ik geen internetverbinding. de DI-604 geeft aan dat de pc is gekoppeld met de router (controlelampje brandt). ook het pictogram van de lan-verbinding in het systeemvak van de pc geeft activiteit aan , alsook het pictogram van de firewall (zone-alarm). de status van de lan-verbinding geeft aan dat er verbinding is (klok loopt). maar als ik probeer een website te activeren, krijg ik bericht dat er geen internetverbinding is.
 • [quote:c3db7d82bc="cormar"]bedankt voor je advies , maar helpt niet.[/quote:c3db7d82bc] Wat is je gateway instelling, DNS en wat zijn de overige IP instellingen?
 • heb je een pb gestuurd met de instellingen van de windowsxp-pc.
 • Ik heb de informatie gezien. Persoonlijk zou ik de router gebruiken als DHCP server. Dat betekent bijvoorbeeld dat je die instelt op een IP adres van 192.168.0.1 en een subnetmasker 255.255.255.0. Het IP bereik bijvoorbeeld instellen op 129.168.0.2 tot 129.168.0.5, vervolgens DNS instellen zoals de provider dat heeft opgegeven.
  In dit voorbeeld is de gateway voor de PC's 192.168.0.1 Op de PC's hoeft geen IP info te worden ingesteld als de router de DHCP server is en de IP instellingen op de PC('s) standaard niet ingevuld zijn.
  De huidige DHCP server instelling lijkt me niet correct. Lijkt me die van de provider. De gateway instelling is misschien okay als het opgegeven IP adres die van de router is. De DNS adressen zijn misschien wel okay, dat kan ik zo niet beoordelen. Gebruik je automatische instellingen op de computers of heb je de IP informatie handmatig ingevuld?
 • hi , ik gebruik automatische instellingen , handmatig heb ik geen verstand van :oops: .zou het zeer op prijs stellen als je me instellingen en waar/hoe stapsgewijs wil aangeven. op de router staan onder het kopje WAN-status dezelfde instellingen als ik je heb gestuurd.
  ik kan alleen via de win98se-pc (internetverbinding werkt via router) op de router-website komen, met de winxp-pc krijg ik geen internet-verbinding.
 • De instellingen die ik heb genoemd zijn LAN instellingen (Sitecom 201). Bij WAN heb ik bij PPTP verbinding mijn ADSL instellingen staan. Omdat je kabel gebruikt, zal dat bij jouw een andere keuze zijn. De WAN bevat de instellingen voor het kabelnetwerk. De LAN bevat de instellingen voor het thuisnetwerk.
  Omdat je problemen hebt met de XP machine, werkt je gewone thuisnetwerk wel? Kan de ene computer de andere zien?
 • @ hans , heb na 2 dagen zweten en gedoe , eindelijk het licht gezien. ik heb ten einde raad (als probeersel) de naam van de xp-computer gewijzigd en ziedaar ik kreeg de installatie-site van de router te pakken.na configuratie van de xp-comp in de router kreeg ik weer internetverbinding. nu werkt alles zoals het hoort (hopenlijk blijft het zo). ik bedank je voor het meedenken en je advies bij mijn probleem. take care
 • Heel goed van je dat je de problemen zelf hebt opgelost! Stonden er vreemde lettertekens in de computernaam? Of had je voor beide computers zomaar een naam gekozen (zonder spaties en zo).
 • blijkbaar heb ik de dezelfde naam (die van de win98SE) ook aan de winxp gegeven (was een cijfer-letter-combinatie :voorbeeld D123456-A).ik heb de xp-naam gewijzigd in voorbeeld :D123456-B en toen kon ik de router-website bereiken. inmiddels heb ik op een forumsite van DI-604 (router) gelezen, dat deze router soms nog al wat moeilijkheden oplevert om de website te bereiken. (http://www.dlink.de)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord