Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

wachtwoord administrator vergeten

Anoniem
hakko
5 antwoorden
 • Heb windows 2000 (NT). Omdat ik last had van enkele virussen, kreeg ik van een vriend de tip om mijn gebruikersprofiel bij de administrators weg te halen, zodat virusprogramma's zich niet zomaar kunnen installeren.

  Dat heb ik gedaan (of dit dom is of niet weet ik niet), maar ik merk nu dat bepaalde programma's niet goed functioneren (bijv. Nero Burning). Om van het probleem af te zijn wil ik mijn profiel weer de oude status (gelijk aan die van administrator) terug geven. echter, dat kan ik alleen als ik inlog als administrator. Probleem: ik ben het wachtwoord kwijt!

  Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik als 'hoofdgebruiker' weer bij de club van administrators kom, danwel: hoe kom ik achter mijn wachtwoord van administrator

  Bedankt alvast!
 • Mogelijk helpt het programma Password Administrator van http://www.infintron.com
  je verder.
 • Hier is er nog een:
  http://home.eunet.no/~pnordahl/ntpasswd/
 • Herman,

  bedankt voor de tips. ga er meteen mee aan de slag.

  groet,

  Hakko
 • Helaas, de tips hebben me niet verder kunnen helpen. heb nogal wat rondgesurfd op het web, maar vind alleen een paar methodes om bootdisks te maken die gebruik maken LINUX. Ik heb echter te weinig verstand van zaken om me daar aan te wagen.

  Probleem is dat een aantal tools wel het vergeten wachtwoord kunnen achterhalen, maar dan moet je wel als adminsitrator zijn ingelogd. Tja, laat dat nu net het probleem zijn..dat ben ik nu dus niet.

  Wanneer iemand me verder kan helpen, dan hoor ik het graag.

  Bedankt alvast!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.