Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Meerdere DMZ instellen

Anoniem
CoolKid
10 antwoorden
 • Ik heb thuis een netwerk van drie computers aangesloten op een router. Maar als twee van die online willen gamen, lukt dat meestal niet. Dat komt omdat ik alleen weet hoe je 1 DMZ moet instellen. Ik had ergens gelezen dat je meerdere DMZ kan instellen, kan iemand mij dit misschien vertellen. Ik heb een SVEC FD2161-A router.

  Alvast bedankt
 • Dit gaat je alleen lukken als je meerdere ip-adressen hebt.

  Je zult toch echt NAT rules moeten gebruiken als je perse online wilt gamen.


  Michiel
 • Wat bedoel je met de NAT rules? Ik had ergens gelezen dat je de ip adres kon "klonen" en daardoor meerdere DMZ kon instellen. Heeft echt niemand een idee?
 • Wat je moet doen is specifieke poorten doorsturen van de router naar de pc's. Zie hier voor meer uitleg: http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/184484
 • Bedankt, maar dat wist ik al. Dat is juist het probleem, het portmappen van spellen lukt wel. Maar het portmappen van programma's lukt niet.
 • [quote:99d264d5fb="CoolKid"]Bedankt, maar dat wist ik al. Dat is juist het probleem, het portmappen van spellen lukt wel. Maar het portmappen van programma's lukt niet.[/quote:99d264d5fb]Vertel dan eens specifiek wat je wilt doen, want met 'programma's' kan ik niet verder gaan met het oplossen van je probleem.
 • Ik gebruik een download programma, maar je kan zeg maar op active staan, dus direct verbinden of passive staan, dus achter firewall en etc. Active staan is een voordeel, dan heb je betere connecties zeg maar. Er is 1 pc die DMZ is. En als je op active wilt zetten, moet je je externe IP nummer intypen + poortnummer (als je niks invult is de poort random). Dat heb ik ook gedaan, maar dat werkt dus niet. En als ik poort 1 tot 6xxxx nog wat vrij maak voor de juiste pc, werkt het nog steeds niet. :-?
 • Is dat programma Emule toevallig? Je moet echt specifieker zijn (dat mag ook gewoon hier), want elk programma gebruikt weer een andere poort, dus gelden er andere regels.
 • Ik gebruik Direct Connect. Het grappige is dat je een eigen poort kan kiezen, maar als ik de portmap dan werkt het niet. Terwijl ik wel spellen kan portmappen.
 • Dus je doet Active met het IP x.x.x.x en poort 3333 en dan map je 3333 op de router door naar de pc en dan werkt het niet? Dat is dan wel raar. Misschien anders met DC++ proberen? Of gewoon met Passive blijven werken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.