Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Achter router de ene pagina wel, de andere niet.

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Hoe beweeg ik mijn router annex switch weer iedere gewenste internet-pagina door te geven aan de achterliggende pc(s); hoe iets dergelijks te voorkomen?
 • Iedere lezer van deze vraag zeer bedankt voor de aandacht. Gezien de afwezige respons is dit een vrij onbekend fenomeen.

  Het probleem is ook aanwezig met de router op 'default' instelling, toch kan ik me niet goed voorstellen dat het hardware-matig i.p.v. software-matig niet goed zou zitten.
 • Ik zit hier met een aantal pc's achter een router - en heb het probleem dat pagina's niet worden doorgegeven simpelweg nog nooit meegemaakt! Andere lezers kennelijk ook niet - en dat zal het gebrek aan respons verklaren… Misschien wat meer informatie?, zoals merk/type router, specifieke internetpagina's die niet worden doorgegeven?
 • Hmm. Het kan natuurlijk zijn dat de router bepaalde poorten wel (80) en andere (SSL of HTTPS) poorten niet doorlaat.

  Wat ook kan is dat DNS wel via UDP toegelaten word en niet via TCP, hierdoor kunnnen sommige DNS-queries mislukken waardoor jij de pagina niet kunt zien, of het kan natuurlijk dat de dnsserver die jij gebruikt de pagina's niet kan vinden (weet ik, in theorie kan dit niet, maar ik heb het meer dan eens meegemaakt). Als een dns-probleem is dan moet je wel de pagina uiteraard wel via het ip-adres kunnen bereiken.
 • [quote:b42c34c366="dickiedick"]Hmm. Het kan natuurlijk zijn dat de router bepaalde poorten wel (80) en andere (SSL of HTTPS) poorten niet doorlaat.

  Wat ook kan is dat DNS wel via UDP toegelaten word en niet via TCP, hierdoor kunnnen sommige DNS-queries mislukken waardoor jij de pagina niet kunt zien, of het kan natuurlijk dat de dnsserver die jij gebruikt de pagina's niet kan vinden (weet ik, in theorie kan dit niet, maar ik heb het meer dan eens meegemaakt). Als een dns-probleem is dan moet je wel de pagina uiteraard wel via het ip-adres kunnen bereiken.[/quote:b42c34c366]

  Ik ga het een en ander even uitproberen/doorgronden, wie weet. Thanx.

  1e resultaat: pagina niet via IP-adres te bereiken.
 • 2e resultaat: t.g.v. een 'dns/server' wijziging bij de provider was een firmware-upgrade nodig om de router weer correct te laten functioneren.

  (medewerker van de provider kon zich niet voorstellen dat dit mogelijk is, wie legt het uit?)
 • [i:0de9c00f3b]2e resultaat: t.g.v. een 'dns/server' wijziging bij de provider was een firmware-upgrade nodig om de router weer correct te laten functioneren.

  (medewerker van de provider kon zich niet voorstellen dat dit mogelijk is, wie legt het uit?)[/i:0de9c00f3b]

  Wat bedoel je nou met de provider???
  Je wilt een DNS wijzigen bij de provider van je router ofzo???????

  Misschien kun je het eens duidelijk uitleggen, en zoals eerder gevraagd in dit topic even een MERK o.i.d geven…..

  MvG,
  Marcel.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.