Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Multiplayer voor newbies

Anoniem
Wim Wiss
5 antwoorden
 • Sinds deze week beschikken we hier thuis over een LAN. Wireless, geleverd met ADSL van KPN (SpeedTouch modem). Nu willen we ook spellen spelen over het LAN. Voorbeeld: Unreal Tournament. Vraag is nu hoe nu verder? Na Unreal T gestart te hebben naar Multiplayer en dan….? We krijgen geen verbibding tot stand tussen de PC's. Moet toch kunnen. Wie weet raad?
 • Bedoel je in het LAN spelen of op internet?
  Neem aan dat de een de game start en de ander "find lan-games" kiest in het UT-menu?
  Waarschijnlijk moet je een IP-adres nog toekennen in het LAN?
  Zien de PC's elkaar in het LAN?
 • Ik bedoel op LAN, niet op Internet. Ik doe "Multiplayer" in het UTmenu, daarna "Start LANgame" (o.i.d.) dan kies ik "Server" en daar gaat het licht uit, want ik weet niet wat daar te kiezen. Er zijn 3 PC's aangeslotenop het netwerk, die elkaar prima verstaan, afgezien dan van UT :-). Maar gedeelde mappen, printers etc. gaat prima. Dus LAN is OK, is dus denk ik een kwestie van de juiste knoppen vinden binnen UT.
 • Op de ene PC waar je een server wil starten doe je "start new multiplayer game". Dan kun je aangeven welk spel je wil spelen en welke map enzo. Klik dan op "Start", niet op "Dedicated" want dan kun je op die PC niet meespelen. Op de andere PC's doe je "Find LAN game" en als het goed is verschijnt je server vanzelf in het lijstje. Anders kun je ook nog "Open location" doen en het IP-adres van de server invullen.
 • Dank voor de snelle reactie, Leo. Ikheb gedaan wat je voorstelde, maar als ik op "start" heb gedrukt (bij de PC die waarop ik de server inricht) slaat het spel vast; verder dan "Loading" komt ie niet. Daarentegen: als ik op "dedicated" druk (wat dus eigenlijk niet kan op de PC waar ik de server wil inrichten) gaat het soms goed (de "serverPC" en de andere PC's kunnen het spel spelen). Maar meestal slaat de "serverPC" bij het aanklikken van "Find LANgame" vast, of de "serverPC" slaat vast gedurende het spel. Wat doe ik verkeerd? Wellicht Windows XP-probleem? ServerPC draait op Win XP, de andere PC's op Win98SE.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.