Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

uploaden via lan-netwerk

Anoniem
None
4 antwoorden
  • Ik probeer gegevens naar mijn webpagina, gehost bij Planet, te uploaden via een netwerk. Dat lukt steeds niet. Thuis, gewoon met isdn gaat het wel. Volgens aanwijzingen van planet moet ik typen: ftp://gebruikersnaam@www.website.nl/ (Uiteraard moet ik dan de gebruikersnaam invullen en de website)Doe ik dat thuis dan lukt het en moet ik een paswoord invullen en doe ik het vanaf mijn werkplek via het netwerk, dan krijg ik geen toegang. Het gekke is dat het vanaf mijn werkplek wel lukt bij andere websites, gehost bij Alphamega. Weet iemand wat er aan de hand is? Planet blijft met zijn adviezen in een kringetje draaien en kan me dus niet helpen.
    Gerda
  • Je moet bij Planet een direkte verbinding hebben met planet. Als je verbinding via een andere provider wordt gelegd, dan houdt hun firewall je tegen. Ze willen dat liever niet openbaar maken, maar ze verdienen natuurlijk hun geld met de verbinding via Planet. Ook een aantal andere providers werkt zo, o.a.: 12move, Tiscali en Hetnet.
  • Ha, ja, nu begrijp ik het probleem. Maar dan blijft het natuurlijk vreemd dat ik thuis direct met mijn ISDN en via ISION wel toegang krijg. Maar ik ga het in elk geval wel proberen. Bedankt. Hoe kan ik trouwens ftp passief maken? Ik heb namelijk ook geprobeerd om met ftp.explorer toegang te krijgen, maar ook dat lukte niet vanuit het netwerk, wel thuis. Ik vind ftp-explorer trouwens heel beperkt. Ik log het liefst rechtstreeks in met ftp://
    Gerda
  • Het kan ook zijn dat er bijvoorbeeld op het LAN MSProxy draait. Om dan te kunnen ftp-en vanaf een client heb je de proxy client nodig, maar aangezien dat programma veel problemen zou geven wordt het veelal niet aangeraden. FTP-en vanaf de server zou dan wel mogelijk moeten zijn.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.