Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Problemen met Chello en de 6104 Edimax router

Anoniem
Speedfight
12 antwoorden
 • Na echt alles te hebben geprobeerd heb ik de moed opgegeven. Ik heb de volgende situatie: Kabel Modem –> Router via de WAN poort Computer 1 + 2 –> Poort 1 + Poort 2. Ik ga op de computer waar voorheen i-net binnenkwam de router configueren. Ik stel tijd in en laat het MAC adres clonen van me ! goede ! netwerkkaart waar dus eerst i-net op binnenkwam. Maar helaas: geen internet op beiden. Kabelmodem gereset werkt niet, router gereset en opnieuw instellingen werkt niet, kabels vervangen werkt niet, nieuwe router gekregen -> zelfde probleem. Kortom -> hopeloze situatie. Ik hoop dat er iemand is die mij kan vertellen, wat ik naar mijn en Mycom's idee niet hebt gedaan, wat ik over het hoofd gezien hebt.

  Roy
 • Probeer eerst eens een firmware upgrade.

  http://www.edimax.com.tw/download/firmware/BR-6104V059a.zip

  Volgens mij is het deze :roll:

  Als je et zeker wilt weten, ga naar http://www.edimax.com/ en zoek zelf onder de download sectie je firmware.

  Het heeft bij mijn edimax ook een paar kleine probleempjes opgelost :wink:
 • Ik heb de firmware geuodated alleen het heeft nisk geholpen. Kan nog steeds het internet niet op via de router :-? Echt van alles geprobeerd alleen begin de moed een beetje op te geven. Niemand nog oplossingen voor iemand die graag i-net op ze kamer wilt hebben :)
 • Wel alles goed met dhcp dan? Krijg je automatisch IP adres, staat je bereik goed?
 • Yep DHCP staat goed enzo, ik krijg volgens mij wel automatisch ip toegekregen. Als ik bij Statuis kijk zie ik bij Device Status overgines geen ip adres staan. Dat hoort daar volgens mij wel bij te staan.
 • Klik op je dubbel op je lan verbinding (in XP / 2000), tabblad ondersteuning en daar staat alles wat je nodig hebt.
 • Inmiddels klein stapje verder: Na nog een keer geprobeerd heb en toen inter explorer geopend hebben, kwam ik met een scherm: Chello service installeren. Vreemd. Ik ging dus een paar websites proberen te bezoeken voordat ik de Chello Service ging installeren. Alleen tweakers.net bleek het te doen, heel vreemd dus voor de rest deed geen enkele site het. Toen maar Chello Service installeren.

  Gebruikersnaam + Wachtwoord van Chello installeren
  Toen werd mij gevraagd of de gegevens correct waren, dit was dus het geval.
  Toen kreeg ik een bericht dat het maximale aantal kabelmodems bereikt was. Toen stond er dat ik het MAC adres van de modem moest instellen, dit was al gedaan en kon niks anders typen of wijzigen, dus op indienen geklikt. Toen kreeg ik bericht dat het maximale pc's bereikt was. Toen stond er het MAC adres alleen die kwam niet overeen met me netwerkkaart, dus op indienen geklikt. Toen moest ik registreren, dus gedaan en toen moest ik kabelmodem plus pc resetten. Heb ik gedaan, alleen kon nog steeds alleen maar tweakers.net bezoeken.
  Wat doe ik fout?
 • Als je met een lan verbinding met chello werkt, kan het nooit van toepassing zijn dat je een gebruikersnaam en wachtwoord moet gebruiken. Het enigste dat kan is dat je een bepaalde computernaam moet gebruiken, waar een mac adres aan gekoppeld is. Verander de topic titel eens in iets met chello, omdat ik @home heb kan ik namelijk niet weten wat het/de verschil(len) met chello zijn qua instellingen.
 • Het lukt nog steeds niet mensen :-? Ben egt radeloos nu. Router werkt, want krijgt ip's toegewezen en dynamic ip is connected staat er. Alleen dan stuit ik op de Chello problemen. Ik heb alles volgens het boekje gedaan. Wie weet er nog wat?
 • Ik herken het probleem, heb ik een het begin gehad met een repotec router.

  Volgende werkte bij mij:
  -alles wat je hebt geinstalleerd voor de router verwijderen
  -pc opnieuw opstarten
  -router installeren
  -kabel van modem naar router
  -macadres clonen
  -vervolgens erop letten dat je ipadres automatisch krijgt toegewezen
  -vervolgens alles uitzetten, pc, router en modem
  -vervolgens eerst modem aanzetten, dan router en dan pc opstarten
  -ik zou voor het gemak achter de router ook nog even de ip-adressen automatisch laten toewijzen, wanneer dit werkt kun je daarna altijd nog ip-adressen zelf gaan toewijzen.

  Ik hoor het wel op het gelukt is.
 • Inmiddels probleem opgelost door een SMC router aan te schaffen en deze werkte wel gewoon zoals het hoort. Alleen de prijs hiervan was wat minder. 80 euro. Maar het werkt tenminste nu wel.
 • Vreemd, want ik heb ook een Edimax en ook Chello, maar het werkt hier perfect!.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.