Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

inbel verbinding delen

Anoniem
debengel
2 antwoorden
 • Hoi,

  Ik heb een netwerk met 2 pc's en 1 laptop.
  De pc's maken verbinding met internet d.m.v. een ISDN modem.
  dit geld ook voor de Laptop maar hier zijn de instellingen geconfigureerd voor thuis gebruik (andere provider). Als de laptop aan het netwerk verbonden is wil ik toch de internet verbinding delen van een van de pc's. Ik wil handmatig de internetverbinding starten op een van de pc's van af de laptop.

  OS: WinXP home
 • windows xp (professional iig) heeft een functie ingebouwd om internet verbindingen te delen genaamd ICS (Internet Connection Share oid).

  Om dat te kunnen gebruiken, moet je eerst naar de eigenschappen van je Inbelverbinding gaan en dan tabblad "geavanceerd" aanklikken.
  Dan zie je drie hokjes, die leggen zichzelf wel uit.

  internet verbindingen worden net zo gedeeld als printers, ze heten bv PLANET op Chris (verbinding op computernaam)

  Ik heb dit ook een keer geprobeerd (ook met een ISDN verbinding) met gedeeltelijk succes. Het werkte gewoon, maar blijkbaar was ineens het hek van de dam, ik doe even niets op mijn pc en ineens gaat hij inbellen omdat blijkbaar een programma ergens op mijn computer verbinding wil maken op mijn computer. Dat gebeurde de hele tijd.

  Met internet delen hoef je niet op op "kiezen" te klikken dus hij kan meteen zonder bevestiging het internet op, niet handig als je ff boodschappen gaat doen ofzo.

  Daarom raad ik je dit niet echt aan, maar je kunt het proberen en misschien vind je er wel een oplossing voor.


  sven

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.