Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

e-mail via netwerk

Anoniem
Venzent
3 antwoorden
 • Is het mogelijk om e-mail vanaf een andere computer in het netwerk te downloaden. De hoofdcomputer in het netwerk haalt 's morgens alle mail binnen, en ik wil dat bepaalde mail dan met een andere computer in het netwerk vanaf de hoofdcomputer kan worden gedownload.
  Het e-mailprogramma op de hoofdcomputer is Outlook. De andere computer kan werken met Outlook of Outlook Express, dat ligt er aan wat noodzakelijk is.
 • De vraag is wat je precies wilt.

  Als je alleen in de mail wilt kunnen kijken die op de hoofdcomputer staat, dan kan je bij gebruik van hetzelfde mailpakket de verwijzing maken naar de mail die opgeslagen is in de hoofdcomputer. Je mail blijft dan fysiek opgeslagen op de hoofdcomputer. Problemen kunnen ontstaan als 2 mensen gelijktijdig dezelfde mail proberen te benaderen.

  Als je echt fysiek een kopie wilt maken, kan je de mail importeren. Dat is wat omslachtiger, maar dan kan je ook zeker gelijktijdig de mail bekijken.

  Als je een systeem wilt dat mail door stuurt naar andere mail-accounts, kan dat op basis van berichtregels. Daarin geef je voorwaarden op waaronder berichten naar een ander adres wordt doorgestuurd.

  Als je je hoofdcomputer als (interne) mail-server wilt gebruiken, dan voldoet outlook niet.
 • Het is de bedoeling de mail op de hooftcomputer te lezen, dus de optie die je als eerste gaf.[quote:e5329a633d]Als je alleen in de mail wilt kunnen kijken die op de hoofdcomputer staat, dan kan je bij gebruik van hetzelfde mailpakket de verwijzing maken naar de mail die opgeslagen is in de hoofdcomputer. Je mail blijft dan fysiek opgeslagen op de hoofdcomputer. Problemen kunnen ontstaan als 2 mensen gelijktijdig dezelfde mail proberen te benaderen.
  [/quote:e5329a633d] Daarvoor wil ik dan Outlook (2000) gebruiken, maar waar kan ik daar instellen dat de map van Postvak in verwijst wordt naar de opgeslagen mail van postvak in op de hoofdcomputer ? Ik kan het niet vinden, alleen iets met archiveren.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.