Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Multi-modem Netwerk aansluiting

Henk Bakker
2 antwoorden
  • Ik hoop dit de juiste forum is voor dit onderwerp.

    Ik heb een computer met een KPN/HCC multimodem ADSL aansluiting die heel goed werkt.

    Zaterdag heb ik een 2e computer opgehaald en probeert aan de multimodem te sluiten. Volgens instructies de ethernet kabel aan de ingebouwde netwerkkaart sluiten, daarna opstarten en plaats de ADSL insatllatie cd-rom in cdromstation.
    Echter bij opstarten is plotseling IE opgestart, heeft eventjes de site van de leverancier gestart en daarna is de computer gecrashed. Het opnieuw starten ging wel maar nu krijg ik bij IE de melding "De gevraagde URL kon niet worden opgehaald". Bij control achter de computer zag ik dat alleen oranje lampjes branden op netwerk ingang maar groen op de modem.
    Na beraad van de leverancier de helpdesk is mij dan verteld mijn computer is afgeleverde met een echt netwerk kaart en geen LAN 10/100 kaart. Ik heb deze kaart gekocht, geinstalleerd en ja de groen lichten branden zowel op de modem als de nieuwe LAN kaart.
    Ik stop de KPN ADSL inst.disk nogmaals in en kreeg ik de bericht dat "the (modem) device cannot be found"!!

    Comp.Lev.helpdesk - is ons probleem niet, probeer de modem fabrikant.

    HCC - Probleem uitgelegd maar was verteld dat dit eigenlijk buiten hun terrein was en dat begreep ik
    Thomson(modem fab.) - na 20 minuten control is bevestigd via de 1e computer dat de modem is volledig functioneel. Geen verassing dus. En hele vriendelijk behandeld.

    HCC - deze keer met gegevens van Thomson zijn wij samen 30 min. door het hele internet verbings protocols gegaan. Het moet werken maar doet het niet. Kabels en nieuwe LAN kaart goed aangesloten - lichten

    Comp.Lev.helpdesk - Gaan de XP recovery disk gebruiken. Dit gedaan maar heeft geen verbetering opgeleverd en ik zit met een voor Internet kapot computer.

    Morgen gaat de computer terug

    Maar als backup zou ik waarderen als de deskundigen onder jullie zou mij kunnen vertellen wat hier de probleem kan zijn.

    Samenvatten - computer 1 heeft prima verding met internet/mail via multi-modem. Computer 2 geeft aan dat de verbinding tussen LAN kaart en multimodem is goed(groen lampjes)

    Any advice gratefully received. Mij excuses voor dit lange verhaal.

    Dave
  • Zit er in die pc een toepassing met een service link naar de leverancier? Dan zou die zo kunnen zijn ingesteld dat het via een modemverbinding moet werken… Probleem van de leverancier, in dat geval.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.