Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Multipcmodem, of usbmodem met hub

Anoniem
Jack Master Flex
3 antwoorden
  • Ik heb een vraag over het aanleggen van ADSL. Er zijn meerdere computers die er gebruik van moeten maken. Is dan een multipc-modem de enige optie? Of kun je ook het USB-modem installeren en vervolgens daar een hub o.i.d. achterhangen? Want een multipc-modem kost bijna 100 euro, een usb-modem is gratis en een hub is iets van 35 euro.
  • Zoals de naam al doet vermoeden moet een USB-modem aan een USB-poort gehangen worden. Een USB-modem kan in principe dus alleen gedeeld worden als het aan één ander apparaat aangesloten zit. Dat apparaat kan een PC zijn die dan continu aan moet blijven staan, of een router voor USB-modems. Nou weet ik alleen van Draytek dat ze er een hebben, maar misschien zijn er nog meer merken.

    Ik zou echter toch kiezen voor een multi-PC-modem. Het is makkelijker om hier meerdere PC's op aan te sluiten, hij kan in de toekomst eventueel snellere abonnementen aan en kan zonder verdere router, of andere PC het internet delen. Ook raad ik je aan om een abonnement bij XS4All te nemen. Niet alleen omdat het door verschillende organisaties is uitgeroepen tot beste provider, maar ook omdat je daar in deze maand nog een multi-PC-modem kado krijgt… www.xs4all.nl
  • ik werk hier met usb modem, geshared, dus mijn eigen pc staat gewoon bijna altijd aan… werkt perfect… maja.. enne die usb modems kunnen tot 8mbit aan hoor en 864 kbits up dus om die snelheid hoef je je geen zorgen te maken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.