Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

[update]Router communiceert niet goed met Speedtouch 510?

Anoniem
Chip
7 antwoorden
 • Ik ben al enkele jaren voorzien van een ADSL verbinding en gebruikte tot voor kort het Alcatel Speedtouch USB modem. Nu heb ik afgelopen week de Medion router van de Aldi aangeschaft en moest dus ook automatisch een ethernetmodem aanschaffen. De meest voor de hand liggende keuze was het Speedtouch 510 modem/router, maar doordat deze ook als router fungeert wil ik die functionaliteit uitschakelen omdat het voor een hoop verwarring zorgt.

  Ik heb begrepen dat dit op de een of andere manier mogelijk is, maar ik ben er nog niet achter hoe.

  Tevens kan ik mijn modem ook niet meer benaderen zodra mijn Medion router ertussen hangt. Dus ik wil dat dat modem doet wat ie moet doen (verbinding maken), en niet meer! :)


  De zoekfunctie leverde me nog niet de juiste oplossingen op.
 • De oplossing bleek heel simpel te zijn, ik moest ergens tijdens de wizard kiezen voor 'bridget ethernet' en het zou nu in principe moeten werken. Eens kijken of dat werkt. :)
 • Nu stuit ik tegen het volgende probleem. Ik heb op m'n modem de DHCP server uitgeschakeld, die van m'n router ingeschakeld. Toch kan ik nog geen verbinding maken met het internet…

  Dit zijn m'n WAN instellingen:

  [img:9d994d8f1e]http://www.xboxworld.nl/~mike/WAN.gif[/img:9d994d8f1e]

  Achter IP adres staat het IP wat ik van mijn ISP heb gekregen. Maar zelfs hierbij moet ik een subnet en gateway opgeven?

  Dit zijn de standaard instellingen van het LAN op m'n router:

  [img:9d994d8f1e]http://www.xboxworld.nl/~mike/LAN.gif[/img:9d994d8f1e]

  En de instellingen van de DCHP server op de router:

  [img:9d994d8f1e]http://www.xboxworld.nl/~mike/DCHP.gif[/img:9d994d8f1e]

  Wat zit hier verkeerd? Want op de één of andere manier roept mijn router nog niet m'n modem aan…
 • Je moet je WAN ip-adres dynamisch laten toewijzen.
 • [quote:cd0261383d="Chip"]De oplossing bleek heel simpel te zijn, ik moest ergens tijdens de wizard kiezen voor 'bridget ethernet' en het zou nu in principe moeten werken. Eens kijken of dat werkt. :)[/quote:cd0261383d]

  Werkt dat? Kun je mij eens vertellen welk ip-reeks nu her en der gebruikt worden? BIj mijn broer gebruik ik nog een dubbele NAT omdat ik probeerde de Linksys-router in een soort bridgemode te krijgen, maar die weigerde dat. Als ik wel de modem alleen kan laten modemmen ipv ook routeren/NAT, zou het me wel wat waard zijn.

  groetjes Edmond
 • [quote:24b28da994="Edmond Varwijk"][quote:24b28da994="Chip"]De oplossing bleek heel simpel te zijn, ik moest ergens tijdens de wizard kiezen voor 'bridget ethernet' en het zou nu in principe moeten werken. Eens kijken of dat werkt. :)[/quote:24b28da994]

  Werkt dat? Kun je mij eens vertellen welk ip-reeks nu her en der gebruikt worden? BIj mijn broer gebruik ik nog een dubbele NAT omdat ik probeerde de Linksys-router in een soort bridgemode te krijgen, maar die weigerde dat. Als ik wel de modem alleen kan laten modemmen ipv ook routeren/NAT, zou het me wel wat waard zijn.

  groetjes Edmond[/quote:24b28da994]Nee helaas, het modem werkt niet als brug (blijkbaar) wanneer er geen router achter zit. Vreemd…

  http://gathering.tweakers.net/forum/list_message/19590284#19590284

  Volg hier mijn problemen met het Medion Router, het onding wil maar niet werken…
 • Heb je al eens op op deze pagina gekeken? Misschien staat daar een progje bij waarmee je je speedtouch kunt configuren.

  Succes.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.