Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

MSN bestandsoverdracht traag door router?

Anoniem
Chip
4 antwoorden
 • Sinds kort ben ik de gebruiker van een Medion router en Speedtouch ethernet ADSL modem. Ik heb beide apparaten zo geconfigureerd dat ik netjes kan internet via de clients, zonder gebruik van een firewall op één van beide.

  Toch maakt MSN messenger problemen, zowel bij verzenden als ontvangen van bestanden gaan de eerste bytes nog als een trein, maar vervolgens druppelen de daaropvolgende bytes in een slakkengangetje binnen.

  Ik weet van welke poorten MSN gebruik maakt, maar ik heb die poorten naar mijn weten nergens geblokkeerd. Mijn router en modem staan zo open als maar kan, geen firewall geactiveerd. Mijn softwarematige Norton Internet Security heeft nooit eerder problemen gemaakt.

  Iemand enig idee waar dit aan kan liggen?
 • Van de Messenger Hulp site:

  [quote:f1f26d1646][b:f1f26d1646]Langzame bestandsoverdracht[/b:f1f26d1646]
  Als de bestandsoverdracht in MSN Messenger langzaam is, kan dit komen doordat jij of de persoon met wie je communiceert achter een firewall of NAT-apparaat (network address translator) zit, waardoor een directe verbinding met internet niet mogelijk is. Ook kan het zijn dat je internet-serviceprovider een firewall of NAT gebruikt. Zelfs wanneer jullie je geen van beiden achter een firewall of NAT bevindt, kun je dan toch geen verbinding krijgen.[/quote:f1f26d1646]
 • En vergeet de firewall niet. :wink:
 • Zoals ik aangaf in mijn eerste post weet ik dat het probleem aan mijn zijde ligt, ik heb er altijd last van sinds ik een router en ethernet modem geinstalleerd hebt. Voorheen werkte ik het een USB ADSL modem.

  Beide apparaten bieden een firewall, maar die staat uitgeschakeld. Ik kan nergens terugvinden of één van beide NAT heeft geactiveerd. Naar mijn weten niet. De Speedtouch draait als DHCP server en dient als brug naar mijn router. Op mijn router staan geen extra's ingeschakeld. Help…dit gaat niet opschieten.:)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord