Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Route add...?

Anoniem
None
9 antwoorden
 • Hallo daar…

  Ik heb een probleem… Ik probeer met iemand online te gamen, maar ik kan diegene niet zien…

  Pingen gaat ook niet. Hij heeft ADSL en ik heb kabel internet.

  Mijn ipadres ligt in de range 217.122.30.*
  terwijl de zijne in de 10.0.0.* ligt…

  Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik toch met hem kan gamen? Hij kan mij wel pingen, maar ik hem niet? Waar kan dit aan liggen? Is er geen mogelijkheid om de functie ROUTE ADD te gebruiken?

  HELP!
 • Dit kan je niet met route add oplossen. Hij heeft een ip adres in de 10.x.x.x range. Dit zijn private adressen die niet op het internet te gebruiken zijn. Waarschijnlijk heeft hij een router of modem/router bij zijn ADSL verbinding waar zijn pc op aangesloten is. Hij moet dan op de router poorten mappen naar zijn 10.x.x.x adres. En dan kan jij gewoon het internet ip dat aan zijn router is gekoppelt gebruiken.
 • En hoe kan hij die poorten mappen dan? Volgens mij heeft hij er alleen een USB ADSL modem tussenzitten. Die krijgt toch geen ip-adres? Of wel? Want ik heb thuis een kabelmodem en daar krijgt mijn pc wel een ipadres van, alleen kan ik het ipadres niet wijzigen…
 • Je krijgt met een USB modem ook een IP adres, anders kun je niet internetten (verzoek om een site of download oid moet toch ergens heen gestuurd worden)
  IP adres kun je opzoeken op de volgende manier:
  win 98: start - uitvoeren -winipcfg (intypen)
  winXP: start - uitvoeren - cmd (intypen - dan kom je in een dos box) - ipconfig /all (intypen)
  Hier kun je je IP adres aflezen.
  Eventueel een portmapper (gratis) is hier te vinden.

  Suc6
 • Er [b:d3c5bf1f6e]MOET[/b:d3c5bf1f6e] een router tussen zitten. Want met 10.x.x.x ip adressen kun je niet op internet. Echter houd er rekening mee dat vaak het ADSL modem niet alleen modem is, maar ook firewall en router. Dit moet overigens in de handleiding van het modem te vinden zijn. En anders op de site van de fabrikant.
 • Heeft ie misschien naast z'n USB modem ook nog een netwerkkaart in de pc zitten. Deze zou dan dat 10.0.0.* kunnen hebben.
 • [quote:399273b9a1="Sellis"]Heeft ie misschien naast z'n USB modem ook nog een netwerkkaart in de pc zitten. Deze zou dan dat 10.0.0.* kunnen hebben.[/quote:399273b9a1]Das een goeie. Misschien heeft ie daarnaast nog een netwerk liggen. Dan zal dat 10.x.x.x inderdaad van de netwerk kaart zijn en moet het USB modem een ander ip hebben.
 • Volgens mij heeft hij geen netwerk thuis liggen… Maar als hij binnen het spel het ipadres opvraagt krijgt hij te zien dat hij een 10.*.*.* adres heeft… een beetje wazig. En als hij die netwerk kaart eruit haalt? zou het dan misschien wel kunnen???
 • Het feit dat er een netwerkkaart in zit is het probleem niet. Hij geeft gewoon het verkeerde ip adres. En als hij geen netwerk heeft kan hij de netwerk kaart uitschakelen. Dan kan hij ook niet voor problemen zorgen.

  Laat hem anders eens naar ww.grc.com gaan en de shields up test doen. Deze geeft namelijk je internet ip adres weer.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.