Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

netwerk met 4 computers

Anoniem
terhoeve
8 antwoorden
 • Wie heeft hier een oplossing voor: bij mijn vriend heb ik Windows XP Prof.opnieuw geinstaleerd , nu komt het hij heeft een hub als netwerk de hoofdcomputer kan alleen het internet op als een andere computer aan staat.Gaat de een uit dan kan de hoofcomputer niet op het internet en de andere ook niet. Terwijl eerst alles goed heeft gedraaid. En draait de hoofcomputer op het internet komen de andere niet op het internet.Wat is er fout gegaan?????


  Alvast dank
 • Tja, uhm, maar, HOE gaat die vriend het internet op? Router? Internet Connection Sharing? Firewalls? Proxy-settings in Internet Explorer?

  Greetz!
 • [quote:e359289839="Anakin"]Tja, uhm, maar, HOE gaat die vriend het internet op? Router? Internet Connection Sharing? Firewalls? Proxy-settings in Internet Explorer?

  Greetz![/quote:e359289839]

  Hij heeft geen router, hij gaat via kabel op het internet.
 • Dan blijft de vraag Hoe deelt hij het internet ??

  ICS, software router, proxy ….. ????
 • [quote:7f9789fd11="bosjvd"]Dan blijft de vraag Hoe deelt hij het internet ??

  ICS, software router, proxy ….. ????[/quote:7f9789fd11]


  Sofware matig gedaan via opnemen in een netwerk bij Windows XP Prof en netwerkdiskette gemaakt. En geinstaleerd op de andere computers
 • Dan functioneert waarschijnlijk een van de pc's als (softwarematige) router. Als deze uitgaat, gaat ook het licht uit op het internet. Een hardwarematige router zou een oplossing kunnen zijn. Je kunt ook nog nagaan of de hub wellicht een ingebouwde router heeft. Deze zal dan aangezet en geconfigureerd moeten worden.
 • [quote:9119cb7642="gerben"]Dan functioneert waarschijnlijk een van de pc's als (softwarematige) router. Als deze uitgaat, gaat ook het licht uit op het internet. Een hardwarematige router zou een oplossing kunnen zijn. Je kunt ook nog nagaan of de hub wellicht een ingebouwde router heeft. Deze zal dan aangezet en geconfigureerd moeten worden.[/quote:9119cb7642]

  Is het ook op te lossen met een switch?????
 • Nee. Tenzij er in die switch een router ingebouwd zit. En dan is het niet de switch die het oplost, maar de router. Sommige kabel/adsl-modems kunnen ook functioneren als router. Zet hier eens neer wat je precies aan hardware op dat gebied hebt (merk en type), dan is er een betere uitspraak te doen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.