Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Andere computer via netwerk opstarten

Anoniem
Tovenaar
12 antwoorden
 • Weet iemand hoe je via een netwerk andere computers kan laten opstarten?

  Alle computers beschikken over een Realtek RTL8139 netwerkkaart.

  Sander
 • Dan moet de netwerk kaart wake on lan ondersteunen, dan kan het. Of wol wordt ondersteund kun je op deze manier vinden
 • ja, ik weet dat de netwerkkaarten Wol ondersteunen. Maar nu rest mij vraag nog: Hoe stuur ik het aan? Met andere woorden, met welk programma en hoe…?
 • Je moet idd wol aanzetten, daarna kun je de boel met WinVNC aansturen via een browservenster.

  Succes.
 • volgens mij moet het ook met dit programma kunnen: kweenie helemaal zeker maar ik meende er eens wat van gelezen te hebben. je zult dan wel een kvm switch nodig hebben…
 • Primerus, is winvnc een standaard windows progje? Waar kan ik dat vinden?
 • PowerOff is ook een een freeware proggie. Je kunt het hier vinden.
 • Je kunt vnc vinden op

  http://www.realvnc.com/download.html

  Na het installeren en het aanvinken van autostart kun je in het bios van de te besturen pc aangeven dat ie moet opstarten zonder toetsenbord, dan heb je zelfs geen monitor/muis/toetsenbord nodig.
 • maar als de pc opgestart moet worden? heb je aan VNC helemaal niets. wake up lan is enige oplossing. (tenzij je op afstand een robot kan bedienen die voor jou op de 'aanknop' drukt :P )

  d.
 • [quote:733e1959d5="Primerus"]Je moet idd wol aanzetten, daarna kun je de boel met WinVNC aansturen via een browservenster.[/quote:733e1959d5]

  Je kan zelfs opstarten met RealVNC (voormalig winvnc), alleen de eerste keer heb je een toetsenbord en een monitor nodig, daarna kan je alles op afstand bedienen, óók bij koud opstarten. Je zult alleen even op de "aan"-knop moeten drukken. En als je de pc continue aan laat staan hoef je zelfs dit niet eens meer te doen. (wel WOL activeren in bios)
  RealVNC draait nl al voordat je uberhaupt ingelogd hebt. Probeer het maar eens…

  Ideaal voor servertjes of opslagstations die in een achterafhoekje in een werkkamertje staan.
  Het enige wat je nodig hebt is een LAN-kabel, een stopcontact en een stroomkabel. (en een pc natuurlijk)
 • Je haalt een paar dingen door elkaar, de topic starter wil alleen WakeonLan gebruiken, dit heeft helemaal niets te maken met de Remote Control mogelijkheid die jij noemt.

  je geeft aan dat je zelf alleen even op de aan/uit knop moet drukken, en dit is nou juist het enige wat de topic starter via Wakeonlan wilt realiseren.

  Er zijn talloze oplossingen hiervoor, zoek je ook een mooi programma die allerlei beheer mogelijkheden in zich heeft kijk dan eens naar DameWare.

  dit is een heel mooi programma die onderandere Wake On Lan ondersteund.

  Wil je puur en alleen de Wake on Lan functie benutten dan heb ik ook alleen een Executable waarachter je het Mac adres invult van de pc, dit werkt ook prima.

  suc6
 • [quote:fddd667bb6="Tovenaar"]
  Wil je puur en alleen de Wake on Lan functie benutten dan heb ik ook alleen een Executable waarachter je het Mac adres invult van de pc, dit werkt ook prima.

  suc6[/quote:fddd667bb6]

  En waar kan ik dat programma naar voren TOVEREN ? :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.