Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

wireless: Clueless! 108 Mb/sec hel!

Anoniem
Tovenaar
3 antwoorden
 • Het geld brand in mijn zakken: ik wil een wireless router! Maar ik heb mij gek laten maken door de nieuwste techniek: 108 Mb, zoals aangeboden door D-Link ([i:517a5e5705]DL-624[/i:517a5e5705]), Netgear ([i:517a5e5705]WGT 624[/i:517a5e5705]), Trust ([i:517a5e5705]SPEEDSHARE TURBO PRO ROUTER & WIRELESS ACCESS POINT[/i:517a5e5705]) en nu ook ons eigen Tornado (242, 840 of 841). Lekker snel, ook bij grotere afstanden (http://www.wi-fiplanet.com/reviews/CD/article.php/1585191)
  Maar… gaat één en ander wel werken met het Alcatel ADSL ethernet-modem Speed Touch Home? (Werkt het ding uberhaupt in combi met router?) Ik lees de vreemdste berichten. Zo zou je een switch tussen de router en het modem moeten zetten…
  Oplossing is een wl-router te nemen met ingebouwd modem. Tornado heeft een leuke (840, met ook nog ingebouwde USB printer-server, voor 140 eurootjes) maar de winkel raadt het mij af: problemen met bereik; hele voorraad moet terug… maar winkels lullen wel vaker, vooral als ze denken duurder spul te kunnen verkopen.
  :o
  Help!
  Wie weet wat waar is? Welke wless router werkt wel met het Alcatel modem? Waar kun je voor een redelijke prijs D-Link of Netgear kopen (waarom in Amerika te krijgen voor $ 75 en in europa 140 euro?!). En vooral: wie heeft positieve ervaringen met de Tornado's?
 • Het gaat wel werken met jou ADSL modem, maar als je de multiuser versie hebt is een router niet nodig, deze zit al in dat ADSL modem.

  Maar je kan wel een router achter een router hangen. Het probleem kan dan zijn dat je voor bepaalde applicaties op 2 routers instellingen moet gaan wijzigen om poorten door te sturen of de firewall in te stellen.

  Als er dus al een router inzit volstaat een accesspoint. (deze kan je dan in 1 van de poorten van de ADLS modem stoppen, of indien deze er maar 1 heeft in een switch of hub)

  Verder heb je voor internet gebruik niet zo'n snel apparaat nodig. Dit is alleen handig van de 1e pc naar de andere, en dan alleen als je veel data nodig hebt.


  Je hebt ook alleen maar een router nodig als er meer dan 1 pc aanhangt maar dat kan ik uit jouw verhaal niet achterhalen.

  http://www.tweakers.net/pricewatch/cat/59/top

  [edit]
  Oh ik zie nu is dat nog zo'n oude zwarte vierkante bak ?
  Daar kan je toch softwarematig de pro versie van maken ??
  Als dat niet wil dan gaat bovenstaande verhaal niet helemaal op !!
  Je moet dan "inbellen" via dat modem, niet always on.
  Via je router is dit in 9 van 10 gevallen wel in te stellen overigens
  [/edit]
 • [quote:fab3f62e3b="jorgen"]Maar… gaat één en ander wel werken met het Alcatel ADSL ethernet-modem Speed Touch Home? (Werkt het ding uberhaupt in combi met router?) Ik lees de vreemdste berichten. Zo zou je een switch tussen de router en het modem moeten zetten…[/quote:fab3f62e3b] Zo'n modem gaat in principe wel werken op een router. Ik gebruik een router/switch al meer dan 1,5 jaar, en toen vond ik een en ander ook vrij makkelijk in te stellen. Met modificatie zou een switch voldoende zijn. Wanneer je toch zo'n complete set koopt, dan kun je die router gewoon gebruiken. Als je zo'n apparaat koopt, let er dan wel op dat de handleiding een beetje leesbaar is.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.