Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

draadloos netwerk op P75

Anoniem
hobby-Bob
2 antwoorden
 • vraagje: ik zou graag m'n ADSL-verbinding delen met een ouwe p75 laptop (24Mb / win98se). ea zou draadloos moeten gebeuren. ik kan alleen nergens min. systeem specs vinden voor draadloze pcmcia-kaartjes (de traagste zijn snel genoeg). volgens de computerboer is het voldoende als de pc win98 draait, ik weet het zo net nog niet.(geheugen wordt wel uitgebreidt naar 40mb) heeft hier iemand ervaring mee, of wordt dit een volkomen kansloos project? de server is/wordt een Athlon 1Ghz, 256mb + ethernetmodem dus daar zal het niet aan liggen.
  volgens mij heb ik voldoende aan 2 draadloze netwerkkaartjes (zonder HUB), klopt dat? en is dat dan later nog uit te breiden met een draadloze hub voor een 3e laptop?
  en tot slot: hoe beveilig je het hele spul (software, die ouw p75 moet het ook kunnen draaien)
 • [quote:524a6a8aab="hobby-Bob"]vraagje: ik zou graag m'n ADSL-verbinding delen met een ouwe p75 laptop (24Mb / win98se). ea zou draadloos moeten gebeuren. ik kan alleen nergens min. systeem specs vinden voor draadloze pcmcia-kaartjes (de traagste zijn snel genoeg). volgens de computerboer is het voldoende als de pc win98 draait, ik weet het zo net nog niet.(geheugen wordt wel uitgebreidt naar 40mb) heeft hier iemand ervaring mee, of wordt dit een volkomen kansloos project?[/quote:524a6a8aab]

  Ik heb een tijdje met een Avaya Wi-Fi kaartje op een Pentium 166 MMX onder Windows 98 met (geloof ik) 48 MB RAM gewerkt. Dat ging prima (wel wat traag natuurlijk) totdat er een fout op de harddisk ontstond en Windows niet meer op wilde starten.

  Een netwerk tussen verschillende computers (twee of ook meer) zonder gebruik van een basisstation is prima mogelijk, het is alleen iets meer instellen. En uiteraard moet de computer die aan de lijn naar 't internet hangt aanstaan om met de andere computer(s) het net op te kunnen.

  Beveiligen kan met WEP wat standaard aanwezig is maar echt heel veilig is dat niet, iemand die de tijd neemt kan dit kraken, hou daar dus rekening mee.

  Het is altijd mogelijk later alsnog een basisstation te kopen. Zolang het Wi-Fi logo erop staat werkt het altijd samen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.