Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Draadloze verbinding in een bedraad netwerk

Anoniem
Ief
4 antwoorden
 • L.S.,
  Ik heb thuis een bedraad (of bekabeld) netwerkje liggen: 2 pc's achter een router (Sitecom DC201), die via een kabelmodem aan de kabel hangt. Dit netwerkje staat/ligt er al een tijdje. In een nieuwbouwhuis, dus veel beton (vooral de vloeren) en ander ongemak. Ik heb indertijd een Hilty moeten huren om door de vloeren heen te kunnen :(

  Nu breid ik dit netwerkje uit met een 3e pc. Maar ik wil niet nog een keer met de Hilty aan de slag, nu je tegenwoordig alles draadloos aan elkaar knoopt :). Maar ligt de utp kabel nu nog over de overloop en kan die ene deur ook niet meer dicht :)

  Ik wil wel mijn bestaande infrastructuur behouden: 1 router en 2 pc's met netwerkkaarten. Werkt prima: never change a winning team. De 3e pc heeft een ingebouwde 10/100 netwerkkaart.

  Dus in mij onschuld denk ik: ik heb een kastje nodig, dat ik met een kort utp-kabeltje in de 3e pc plug én een kastje dat ik met idem in de 3e poort van de router plug. En tussen deze twee kastjes worden de signalen draadloos verstuurd. En dus niks geen kabels leggen en gaten boren.

  Bestaat er zoiets? Zo ja, wat dan, hoe heet het, enz.?
  Zo neen, wat zijn dan alternatieven?

  Met dank voor het lenen van je kennis.

  Groet,

  Ief
 • In mijn onschuld denk ik met je mee. Immers het draadloze vervangt een kabel, dus in principe heb je gelijk…..lijkt mij.

  Maar het 'kastje' dat je netwerkkaart in je derde pc vervangt zal een wireless ontvanger zijn, en die in je router een zender.
 • [quote:83bb103373="Wiep Corbier"]In mijn onschuld denk ik met je mee. Immers het draadloze vervangt een kabel, dus in principe heb je gelijk…..lijkt mij.

  Maar het 'kastje' dat je netwerkkaart in je derde pc vervangt zal een wireless ontvanger zijn, en die in je router een zender.[/quote:83bb103373]

  Dank voor je meedenken :)
  Ach (oud Chinees spreekwoord…), 1 gek kan meer vragen dan 10 wijzen kunnen beantwoorden.
  1e Mijn 3e pc heeft geen ('externe') netwerkkaart, maar zo'n netwerkaansluiting ingebouwd op het moederbord.
  2e Wat is dus eigenlijk wil, is 10 meter kabel door mijn huis vervangen door 2 kastjes, die ieder zenden én ontvangen. 1 kastje naast die 3e pc en 1 kastje naast de router. Aan de achterkant een utp aansluiting en aan de voorkant een antenne :)

  Ik heb tot nu toe twee soorten oplossingen gekregen:
  -1- die werkt via het lichtnet 230V in huis,
  -2- die adviseert om de router te vervangen door een wireless router/access point.

  Terwijl ik denk (imho) dat ik niet de enige ben, die hier tegenaan loopt.
  Maar ja…
 • Dan ga ik voor oplossing 2.

  Succes

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.