Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

ff vraagje hoop dat iemand andwoord heeft :)

Anoniem
Hans.Vosman
6 antwoorden
 • Ik heb 2 pc's 1 gaat naar zolder 1 blijft beneden, beide komen ze op een adsl router/switch. Nu wil ik alleen de pc die beneden blijft weg stoppen in de meter kast en in de woonkamer en slaapkamer gebruik maken van deze pc door middel an alleen de toetsenboard/muis en plasma/monitor.
  Kan dit? Zo ja hoe ? Zie wel KVM switches maar die doen eigenlijk precies het tegenovergestelde van wat ik wil bv. 1 werk plek 2 pc's bedienen en ik wil 2 werkplekken 1 pc bedienen.
  Kan iemand helpen hoe dit te doen ????? :cry: :cry:

  thx :D :D
 • Je werkstation/server overnemen met PCAnywhere. Werkt als een huis!
 • Das al een oplossing misschien software matig maar wat ik zoek is de hardware oplossing het lijkt mij namelijk dat je niet je monitor kabels onbeperkt kan verlengen zonder dat je grote kwaliteits verliezen krijgt, voor toets/muis is het redelijk simpel kan ik een usb hubje nemen en daar 2 toets/muis combi's inprikken alleen de 2 monitoren is the problem hoe fix ik 2 monitoren aan 1 pc die ongeveer tussen de 5 en 15 meter verderweg staat zonder verlies in kwaliteit. :-?
 • je verplaatst het probleem. je kan beter netwerkkabels naar boven trekken dan moeilijk doen om naar beneden te gaan. het is een mijl om zeven. ik vind het wel een hele kromme oplossing. "wat als je een cd'tje in je pc moet stoppen?"

  d.
 • Ik weet het niet zeker, maar bestaat er geen mogelijkheid om videosignalen draadloos over te sturen? Misschien dat dat ook zou kunnen met het signaal van de videokaart van je computer. Alleen heb je dan twee ontvangers nodig die allebei aan dezelfde zender gekoppeld kunnen worden.

  Heb je er trouwens aan gedacht dat je op deze manier nooit zowel in de slaapkamer als in de woonkamer tegelijk van de computer gebruik kan maken?? En zoals Dilbert al aangaf, wat als je een cd'tje wil gebruiken?

  Misschien kan je beter een server maken van de pc in de meterkast en dan met een eenvoudig werkstation en draadloze verbinding contact maken?
 • gewoon een draad naar boven. of op draadloos gaan. ( waar ik persoonlijk groot fan van ben). is hier op het forum genoeg over te vinden. Ik neem aan dat je op de slaapkamer simpelweg wilt internetten e.d. ?

  d.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.