Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

250 MB datalimiet: Redelijk bij normaal gebruik?

Anoniem
None
28 antwoorden
 • Ik ben me aan het verdiepen in het oerwoud rondom 'ADSL',
  Om een beetje duidelijkheid te krijgen heb ik een schemaatje gemaakt.
  www.djeduardo.nl/adsl.doc
  ( misschien hebben anderen er ook wat aan)

  Mijn vriendin wil binnenkort een adsl verbinding, een 'instap' abonnement.
  Ze zal het alleen gaan gebruiken voor surfen/email/ chatten etc., kortom, geen grote d/l activiteiten.
  Nu is bij een aantrekkelijk abonnement er vaak een datalimiet.
  Ik heb zelf @Home breedband en dowload wel een aantal gig's per maand.

  Maar wat ik niet kan inschatten is wat je nu (bij vaak online ) verbruikt aan mb's download bij surfen/e-mailen.
  Is dat aan te geven?
  Ik zie vaak een limit van 250 MB , is dat redelijk? het lijkt mij aan de krappe kant… :cry:
 • ik vind het krap. je met een dergelijk datalimiet alleen mailen, chatten en incidenteel internetten. je zit er heel snel op. ik zou het proberen mits je de mogelijkheid om op een kort termijn te switchen.

  d.
 • Over datalimieten wordt toch wel aardig geheimzinnig gedaan. Zelfs hccnet geeft daar geen informatie over dus wat mijn eigen gebruik is, dat kan ik na bijna 3 jaar, alleen maar vermoeden. Voor mijn gevoel is 250MB weinig, maar wordt normaliter niet gehaald (alleen e-mail en internet). Als je gaat downloaden (en Windows updates horen daar ook bij), tja, dan is de helft niks. Een CD-Rom downloaden, dat is er in ieder geval niet bij. Met een telefoonmodem kan je dat sowieso schudden, terwijl ADSL je dan toch extra speelruimte biedt.
  Het is wel zo dat je niet te huiverig moet zijn voor een bepaalde meerprijs. Daar moet wel een limiet voor zijn, bijvoorbeeld 10 euro anders bestaat er nog steeds kans op te hoge spookrekeningen. Bekijk kosten bij voorkeur op jaarbasis. Als je nu verwacht 16 tot 30 uur per maand te gaan internetten, dan is ADSL al gauw goedkoper en in ieder geval prettiger in het gebruik.
  Onlangs zelf 6's iso gedownload. VOor mij een uitzondering! Dat ging aardig prettig. Bedenk wel dat met mijn abonnement de downloadtijd 70 minuten was. Het lichtste abonnement is dat in het gunstigste geval zo 3 tot 4 uur …

  Oh ja, de COnsumentenbond had een tijdje terug ook het een en ander onderzocht.
 • Even de hetnet info bekeken, ik zie bij hen geen maximum op de bijbetaling. Betekent dat je vogelvrij bent. 100MB voor 0,50 euro, tja met een iso downloaden is dat zo 3,50 euro, klinkt als kassa. ALs je met meerdere gebruikers op het internet zit, dan wordt het nog ingewikkelder. Overigens zal een zware download niet door iedere medegebruiker op prijs worden gesteld.
 • De aantrekkelijkste tot nu vind ik Demon DSL Express.
  19, 95 per maand, GEEN datalimiet, en hogere snelheid nog es dan alle anderen in dezelfde prijsklasse. 512/ 156. (Beste koop consumentengids jan. 2004)

  Maar Quicknet Small is ook wel wat. wel een lagere snelheid ,maar geen aansluitkosten/modem.
  Zie ge highlighte items op www.djeduardo.nl/adsl.doc

  Heeft iemand ervaring met Quicknet?
 • 250 Is echt krap…
  Vroeger (in die goeie ouwe tijd) hadden wij het ook, je gaat er zo overheen…
  Vooral als je ook windowsupdate wilt draaien zoals eerder al gepost…
  En mij lijkt windows update toch wel noodzakelijk…

  Dus een minimale datalimiet die je ong. moet hebben is: 500 á 750 Mb
 • Dank nogmaals voor alle reacties.
  Het is me duidelijk: 250 Mb is veel te weinig, dat leek me ook al.

  Op dit moment lijkt me Quicknet het aantrekkelijkst, als ik alles naast elkaar zet kwa prijs/specificaties:
  geen aansluitkosten/modem , snelheid 256/256 en 19 euro per maand.

  Maarr..

  Is 256 KBIT(!) d/l een beetje redelijk voor surfen?
  En verder ken ik Quicknet niet.
  Heeft iemand ervaring met Quicknet?
 • [quote:fda5e2c55d="Henk."]

  Is 256 KBIT(!) d/l een beetje redelijk voor surfen?
  [/quote:fda5e2c55d]

  Dat is 256/8=32 kilobyte/s (een paar kb minder ivm dataverlies onderweg), daarmee moet je gewoon kunnen surfen.
 • houd er rekening mee dat dergelijke 'goedkope' abbonementen NIET gericht zijn op snelheid, maar op kostenbesparing. Wie voorheen gebruik maakte van ISDN of een 56k modem zal goedkoper uit zijn.

  d.
 • [quote:b2c8764ae6="Dilbert"]houd er rekening mee dat dergelijke 'goedkope' abbonementen NIET gericht zijn op snelheid, maar op kostenbesparing. Wie voorheen gebruik maakte van ISDN of een 56k modem zal goedkoper uit zijn.[/quote:b2c8764ae6] Kan best meevallen. Een 56k modem doet maximaal zo'n 5 KB/s. Met ISDN zou theoretisch 8kB/s (1-kanaal) mogelijk zijn. Altijd nog veel minder dan die 32kB/s. Als je bijvoorbeeld wel eens wilt chatten, tja, dat zou ik met gewone lijn, ten sterkste afraden.
 • 250 mb is niks.

  Houd het zelf een poosje in de gaten met Du meter.Heb er dagen bijgehad, vooral in t weekend, dat ik niks downloade maar alleen maar chatte en surfde en rond de 40 mb per dag gebruikte.Zat dan rond de tien uur per dag online ongeveer.
 • [quote:1a65924ed5="weert114"]250 mb is niks.[/quote:1a65924ed5]Is in ieder geval zeer weinig.[quote:1a65924ed5="weert114"]dat ik niks downloade maar alleen maar chatte en surfde en rond de 40 mb per dag gebruikte.Zat dan rond de tien uur per dag online ongeveer.[/quote:1a65924ed5]Ik vind dat toch vrij veel. Reclame? Plaatjes? Geen ander netwerk verkeer gemeten? Meerdere personen? Persoonlijk denk ik wel dat 10-20 MB zo gehaald wordt. Tja ik zou mijn eigen verbruik eens moeten gaan meten.
 • [quote:b35bde6550="Hans.Vosman"]Ik vind dat toch vrij veel. Reclame? Plaatjes? Geen ander netwerk verkeer gemeten? Meerdere personen? Persoonlijk denk ik wel dat 10-20 MB zo gehaald wordt. [/quote:b35bde6550]Deze pagina is excl. mijn reply al een 80 à 90 KB groot. Ik lees in een half uurtje surfen minimaal een topic of 20. Daarnaast staan er dan op de achtergrond nog wat andere websites open etc… Volgens mij gaat dat harder dan je denkt…
 • Zojuist met mijn metingen gestart. Computer Totaal is mijn eerste test. In 6 minuten 723kB, als dat zo door gaat 10MB per uur … Hmm, dat is erg veel.
 • [quote:685a731eec="Hans.Vosman"]Hmm, dat is erg veel.[/quote:685a731eec]Tja Hans, nu moet je je forumbezoek gaan rantsoeneren… :D

  Zonder gekheid, 250MB blijkt in de praktijk gewoon krap. Want tel bij je forumbezoek maar eens wat Windows updates, mailtjes met 'grappige plaatjes' en een middagje intensief Googlen en je gaat daar m.i. dik overheen binnen 30 dagen.
 • [quote:44f86cb94b="Captain_Kansloos"][quote:44f86cb94b="Hans.Vosman"]Hmm, dat is erg veel.[/quote:44f86cb94b]Tja Hans, nu moet je je forumbezoek gaan rantsoeneren… :D

  Zonder gekheid, 250MB blijkt in de praktijk gewoon krap. Want tel bij je forumbezoek maar eens wat Windows updates, mailtjes met 'grappige plaatjes' en een middagje intensief Googlen en je gaat daar m.i. dik overheen binnen 30 dagen.[/quote:44f86cb94b]

  Zeker weten. :wink:

  Ik heb mijn pc niet in een netwerk of id hangen ook.

  Maar het gaat sneller dan je denkt iig.250 mb is gewoon héél erg weinig.
 • k had vorige maand 14Gb dataverkeer. 8) En bij mij is dat wat surfen en dowloaden. puur even ter indicatie dat 250mb weinig is.

  d.
 • Zojuist ontdekt dat hccnet (mijn provider) de maand verbruiken kan tonen. Gemiddeld is mijn verbruik over de laatste 5 maanden 2GB download (met een piek van 7GB), 100MB upload.
 • Providers met datalimietjes gewoon boycotten. Quicknet is idd. de leukste aanbieding. 256/256 kb/sec is ook meer dan zat voor een beetje browsen/e-mailen/chatten :wink:

  Stel je wilt straks via Windows Update SP2 voor XP binnenhalen, dan kan je met een 250MB bij gaan betalen voor de extra MB-tjes :evil:

  En ook vrouwen houden van downloaden als ze de lol ervan inzien. Ik zit met m'n XS4ALL Basic Adsl 2048/320 kb/sec gemiddeld rond de 70GB, uitschieters naar 110GB. Leve de Fair Use Policy en Bittorrent! :lol:
 • dank nogmaals voor alle reacties..,
  250 mb is dus te weinig..
  conclusie is duidelijk!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.