Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

Centrale lokatie voor Outlook Express

Anoniem
Edmond Varwijk
6 antwoorden
 • Ik heb een netwerk met 4 computers. Maar zo als vaker moeten ze wel eens opnieuw geinstalleerd worden (Lang leven Ghost), maar in zo'n geval zijn ook je berichten en adres boeken weg. 2 van deze worden gebruikt voor belangerijke berichten voor werk. Is er een manier om deze gegevens op een apparte partitie te plaatsen op een computer/server en dan outlook express er naar laten verwijzen?

  Hopelijk kunnen jullie me helpen, dat zou me onwijs veel helpen. In ieder geval bedankt.

  Bob
 • In Outlook Express: (Dus niet in MS Outlook):
  Extra > Opties > Onderhoud > Archiefmap, en deze naar wens wijzigen.

  Succes.
 • [quote:ac072e4e16="Yoyo"]In Outlook Express: (Dus niet in MS Outlook):
  Extra > Opties > Onderhoud > Archiefmap, en deze naar wens wijzigen.

  Succes.[/quote:ac072e4e16]Als aanvulling hierop, deze methode werkt alleen als de partitie voor de gewenste archiefmaplokatie zich bevindt op de zelfde PC. Op een andere PC in het netwerk loop je vast, want zodra je "naar buiten treedt" via Volledig Netwerk etc. worden de opties grijs. Je moet het dan "wat dichter bij de kern van het systeem" d.w.z. direct in het register aangeven, zie deze topic van een poosje geleden.

  Jan de Boer
 • Outlook Express ondersteunt geen opslag op het netwerk. Er is wel een hack voor om dit mogelijk te maken, maar die heeft een grote beperking, daarover zo meer.

  Sluit Outlook Express af en open de Registry Editor. Ga dan naar HKEY_CURRENT _USER \ Identities \ <identitienummer> \ Software \ Microsoft \ Outlook Express. Selecteer in de lange lijst het item ‘Store Root’ door er met de rechtermuisknop op te klikken. Kies voor Wijzigen. Typ dan op de regel ‘Waardegegeven’ de naam van de netwerklocatie, bijvoorbeeld: \\P4\OExpress, waarbij P4 de naam is van de machine waarop de netwerklocatie zich bevindt en OExpress de naam van de share. Sluit de Registry Editor en start Outlook Express, de nieuwe locatie van de archiefmap zal direct actief zijn. Controleer dit door bij Extra > Opties > Onderhoud > Archiefmap > Wijzigen, te kijken wat nu de locatie van de archiefmap is.

  Bij oudere versies van Windows en Outlook Express kan de plek van Store Root binnen de Registry verschillen, gebruik dan de zoekfunctie om deze sleutel te vinden.

  Nog gemakkelijker gaat het als u voordat u aan het Register gaat sleutelen, een permanente netwerkverbinding met de gedeelde map op het netwerk maakt. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op het icoon van de Netwerkomgeving (op het Bureaublad) en kies voor ‘Netwerkverbinding maken’. Kies een stationsletter en voeg bij ‘Pad’ de locatie van de netwerkshare in, bijvoorbeeld weer \\P4\OExpress. Controleer voor u op OK klikt dat de optie om deze netwerkverbinding opnieuw te herstellen bij het aanmelden, geactiveerd is. Klik dan op OK. Open nu de Register Editor en herhaal de eerder genoemde stappen. Geef nu bij Store Root echter niet het volledige netwerkpad van de gedeelde map op maar de nieuwe stationsletter die nu voor deze netwerkverbinding geldt, bijvoorbeeld G:\. Bevestig met OK, sluit de Registry Editor en start wederom Outlook Express die automatisch de netwerkverbinding zal benutten om de nieuwe archiefmap aan te spreken.

  Nu de beperking, dit werkt alleen vlekkeloos voor 1 Outlook Express. Dus gewoon als je alleen vanaf 1 Outlook Express je mail alleen op een share wilt hebben staan ipv lokaal. Werk je met meerdere clients en wil je allemaal op die Outlook Express archiefbestanden toegrijpen, dan gaat dat niet werken. Iedere volgende client die je start zal ze of telkens overschrijven met lege files of er nieuwe naast zetten.

  Een oplossing hiervoor heb ik nog niet gevonden, hou me aanbevolen.

  groetjes Edmond
 • Anders dan ik daar lees kan ik niet bevestigen dat dit vanaf meerdere pc's goed werkt. Mijn ervaringen zijn anders en het geheel te grillig om mijn mailarchief aan toe te vertrouwen. Maar ik hoor graag de ervaringen van anderen.

  groetjes Edmond
 • Bedankt iedereen voor jullie hulp voor zover. Nog een extra vraagje voor Edmond. Zou het anders niet helpen dat iedere gebruiker een apparte map krijgt op die partitie bijv. \\Server\Mail\Bob, \\Server\Mail\Jan ??

  En heeft iemand nog een idee hoe dat met het adres boek werkt?? Of zit dat dan gelijk bij deze verrandering inbegrepen??

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.