Vraag & Antwoord

Anders (netwerken)

router?

Anoniem
Peter Vooges
11 antwoorden
 • Hallo

  Ik heb boven 2 computers staan, en benenden 1. Alleen benden is er internet. Als ik boven ook internet wil moet ik dus een router hebben, maar ik heb een usb modem. Gaat dat gewoon?of heb ik een usb switch ofzoiets nodig?Hoe werken die en hoe duur zijn die?
 • een makkelijke oplossing is: plaats in beide pcs een netwerkkaart, leg hiertussen een cross-linked utp kabel en stel op de eerste pc het delen van de internetverbinding in. nadeel is wel dat de 1e pc aan moet staan omn met de 2e op het internet te kunnen komen.
 • mpg even goed lezen
  hij heeft boven [b:0796a6c5f3]2 computers [/b:0796a6c5f3]staan
 • Er zijn meerdere oplossingen. USB modem vervangen door ethernet modem. Dan moet je nadenken over de plaats van het modem en de plaats van de eventuele router en of de switch. Oh ja, sommige modems gedragen zich als als router. Dan heb je geen combi nodig. Verder moet je aan de toekomst denken. Ik denk dat dit juist het probleem is, tja, dan vanaf het begin maar beginnen:

  - WOrdt de computer (waar nu de modem staat) nagenoeg altijd gebruikt? Vind je het erg als deze bijna altijd aan zou blijven staan?
  - Zo ja dan kan ik een heel verhaal produceren. Dus alleen even de conclusie. Kosten in aanschaf benodigde apparatuur vermoedelijk het laagst. Kosten stroomverbruik vermoedelijk het hoogst.
  - Zo nee, dan ook heel verhaal.
 • ik zou graag boven internetten zonder dat de computer beneden aan staat. En ik kom erachter dat er maar 1 computer boven internet hoeft. Dus in totaal 2. De modem die ik nu heb is een Speedtouch USB 330
 • [quote:7b47ca85ea="cracklestudios"]ik zou graag boven internetten zonder dat de computer beneden aan staat[/quote:7b47ca85ea]Dan heb je in ieder geval nodig:
  Een router/switch die overweg kan met je USB modem,
  of
  Een ethernet modem (zonder router functie) en een router/switch
  of
  Een ethernet modem met router functie met een switch (evt. router/switch)

  Als gekozen voor een netwerkkabel oplossing, dan moet er in beide computers een netwerkkaart komen, als er nog geen inzit. Als je nummer 3 ook op het netwerk wilt hebben, dan moet daar ook een netwerkkaart in. Dat kan overigens later ook nog. Verder moet er een netwerkkabel naar boven gelegd worden. Is dat een probleem?

  Je hebt de keus om een netwerkkabel te leggen (of meer) of te kiezen, maar je kan ook kiezen voor een draadloze netwerkverbinding. In dit geval is de aanschaf van een draadloze router/switch vermoedelijke de beste keuze. In dat geval USB/draadloos of speciale PCI kaartjes met Wifi adapter nodig. In zo'n geval is er geen netwerkkabel nodig.

  Eventueel een combinatie van bovenste 2 oplossingen.
 • Draytek heeft een router voor een USB modem, nl. de Draytek Vigor 2200USB. Gebruik deze zelf ook al weer enkele jaren met veel plezier en zonder problemen.
 • die draytek lijkt me wel wat :D en mijn modem is er ook compitabel mee dus dat zit wel goed.

  Maar waar kan ik deze halen en hoe duur is ie?
 • Ik heb even wat webwinkels afgezocht, maar kon er zo snel geen één vinden. Ik heb er destijds zo'n 150,- voor betaald. Als je er geen kunt vinden … ik zit al een tijdje te denken om een andere opstelling thuis te maken (draai met een server 24/7) dus heb eigenlijk geen router meer nodig.
 • Eminent adverteerde in de Computer!Totaal van april met een ADSL router voor USB modems.
  Ik heb er geen ervaring mee.
  Info: www.eminent-online.com.

  Type betrof een EM4112
 • die laatste router is helaas niet compitabel met mijn modem. (Alcatel Speedtouch USB 330)

  Btw, die usb routers zijn wel heel prijzig uitgevallen. Is het goedkoper om een nieuwe modem aan te schaffen(ethernet) en dan een normale router van circa 35 euro erbij te nemen? Veel usb routers kosten namelijk over de 100 euro :o , vind ik zelf nogal duur want ik heb niet veel geld

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.